Samsung, Θα αντικαταστήσει τις AMOLED στα Galaxy με PLS-LCD οθόνες;

Σύμφωνα με αναφορές, είναι πιθανό η Samsung να αντικαταστήσει την τεχνολογία AMOLED, που φέρει την «υπογραφή» της, και που χρησιμοποιεί στα κορυφαία smartphones και phablets της, και να την αντικαταστήσει μελλοντικά με την τεχνολογία PLS-LCD. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να μειώσει εώς και κατά 20% το κόστος ενός smartphone, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο

στον τελικό χρήστη, σε ποιότητα εικόνας.

Κορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Samsung εξετάζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται στην αγορά από τις ανερχόμενες δυνάμεις OPPO, Xiaomi και Vivo, για να μην αναφερθούμε και στις άλλες Κινέζικες, αλλά καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, όπως οι Huawei και Lenovo. Όλες αυτές οι εταιρείες πωλούν «πρώτης γραμμής» κινητά, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Κυκλοφορούν φήμες, ότι η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει μία νέα σειρά smartphones (Samsung Galaxy F) που θα διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά και «premium» look & feel. Ίσως να είναι και η μοναδική σειρά smartphones που θα διαθέτει οθόνες τεχνολογίας AMOLED από όλες αυτές που θα κατασκευάζει η Samsung στο μέλλον. Όλες οι υπόλοιπες σειρές λέγεται, ότι θα διαθέτουν PLS-LCD panels (plane-to-line-switching LCD). Να αναφέρουμε ότι το Nexus 10 έχει οθόνη 10 ιντσών ανάλυσης 2560 x 1600 pixels (300 ppi, WQXGA) True RGB Real Stripe PLS οθόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα