PS4: 10% του συνολικού streaming στο Twitch

Ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια λεπτών σε live streaming.

Το PlayStation 4 κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου στην Αμερική και μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα κατάφερε να φτάσει το 10% του συνολικού streaming στο Twitch.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony μέσα από το PlayStation

blog, πάνω από 20 εκατομμύρια λεπτών έχουν γίνει live broadcast στις δύο υπηρεσίες live streaming που υποστηρίζει το PS4 (Twitch και Ustream). Το παραπάνω νούμερο μεταφράζεται σε περίπου 38 χρόνια από live gameplay μέσα σε ένα μήνα! Ο αριθμός των live εκπομπών gameplay από το PS4 που παρακολούθησαν οι χρήστες φτάνει τις 800.000 σε πάνω από 7.1 εκατομμύρια live sessions στις δύο παραπάνω υπηρεσίες. Η χρήση του Share Menu από το αντίστοιχο Share Button του χειριστηρίου έγινε περισσότερες από 10.9 εκατομμύρια φορές, ενώ σύμφωνα με το Ustream κάθε broadcast είχε διάρκεια κατά μέσο όρο 31 λεπτά.

{youtube}Gi5V_mcVVdc|500|300{/youtube}

Ο πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, Shuhei Yoshida σχολίασε τα στατιστικά λέγοντας ότι: "Το PlayStation 4 σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου τους χρήστες που θέλουν να μοιράσουν τις gaming εμπειρίες τους μέσω του live streaming. Το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο κόσμος για το χαρακτηριστικό αυτό, έχει ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τους gamers να "αγκαλιάζουν" το live streaming μέσα από το PS4 και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πώς θα εξελίξουν οι χρήστες το social gaming μέσα στα επόμενα χρόνια". Το Twitch από την πλευρά του ανέφερε ότι από την ημέρα της κυκλοφορίας του PlayStation 4, περισσότεροι από 100.000 νέοι χρήστες εισήλθαν στο εν λόγω site.

Αμφότερες η Sony και η Microsoft έχουν πιάσει τον παλμό της αγοράς και έχουν καταλάβει ότι τώρα πια το live streaming έχει μπει στην καθημερινότητα των περισσότερων gamers. Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που έχουν προσθέσει στις νέες τους κονσόλες, αφού έως τώρα το εν λόγω feature το απολάμβαναν αποκλειστικά οι PC gamers.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις του PlayStation 4.

To PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου στη χώρα μας στην τιμή των 400 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα