Samsung, εξαγοράζει τη Nuance, την εταιρεία πίσω από τη Siri;

Η Naunce είναι εταιρεία αναγνώρισης φωνής η οποία βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία στην οποία στηρίζεται η ψηφιακή βοηθός της Apple, η Siri. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της WSJ φέρεται να στρέφεται προς τη Samsung Electronics καθώς οι δυο τους είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για επικείμενη εξαγορά αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η συμφωνία

έχει κλείσει.

Εκτός από τη Samsung Electronics η Nuance βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες εταιρείες.

Η Nuance είναι ιδιαίτερα γνωστή για το λογισμικό αναγνώρισης φωνής και υπαγόρευσης. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Amazon και το 2012 κυκλοφόρησε API για τους developers με την ονομασία Nina. H πιο γνωστή συνεργασία της όμως αναμφισβήτητα είναι με την Apple για τη δημιουργία της Siri.

Ωστόσο, η ακριβής σχέση της Νuance με την Apple δεν ήταν φανερή για αρκετά χρόνια καθώς η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε κρατηθεί μυστική. Το 2013 ο CEO της Naunce Paul Ricci επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Siri.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει η πιθανή απόκτηση της Nuance από την Samsung για τη συνεργασία της με την Apple, αλλά πολύ πιθανό η δεύτερη να πρέπει να στραφεί αλλού για τη Siri. Όμως, να πούμε ότι πολλές λειτουργίες της Siri προέρχονται από συνεργασίες με άλλες εταιρείες όπως Yelp, OpenTable και Wolfram Alpha.

Το νέο iOS 8 φέρνει αρκετές αλλαγές στη Siri όπως real-time feedback, αναγνώριση τραγουδιών, ενεργοποίηση με φωνητικές εντολές και δυνατότητα να ανοίγει το App Store.

Keywords
Τυχαία Θέματα