Samsung Galaxy S10 και Note 10: Σφάλμα τα κλειδώνει οριστικά

Techblog.gr

Η Samsung ξεκίνησε τη διάθεση της beta έκδοσης του Open UI 2.0 το οποίο είναι βασισμένο στο Android 10. Ωστόσο, εκτός από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που εισάγει η νέα έκδοση, διαρκώς παρουσιάζονται αναφορές για διάφορα προβλήματα στα Samsung Galaxy S10 και Note 10, μικρά και μεγάλα.

Το Open UI 2.0 κλείνει την πόρτα στους χρήστες

Ένα

από τα πιο σοβαρά σφάλματα που παρουσιάζει το Open UI 2.0 beta είναι ότι κλειδώνει τους κατόχους των Samsung Galaxy S10 και Note 10 έξω από το smartphone τους. Για την ακρίβεια, όταν ο χρήστης κλειδώσει το smartphone τότε αυτό δεν δέχεται τον κωδικό PIN, το password, ή το μοτίβο ξεκλειδώματος. Μάλιστα, το πρόβλημα παραμένει ακόμη και μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Η πλάγια λύση

Σύμφωνα με το SamMobile, όσοι χρήστες έχουν ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό Remote lock μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο smartphone τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Samsung Find My Mobile. Έπειτα, πρέπει να διαγράψουν όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως το password, τον κωδικό PIN, το μοτίβο κλειδώματος, το δακτυλικό αποτύπωμα και τα δεδομένα προσώπου.

Ωστόσο, η παραπάνω μέθοδος αποτελεί μία πλάγια λύση η οποία δεν λύνει το πρόβλημα. Μόλις ο χρήστης καταχωρήσει νέα στοιχεία και κλειδώσει το Samsung Galaxy S10 ή Note 10, τότε μένει και πάλι κλειδωμένος έξω από το τηλέφωνο του.

Η μόνη διαθέσιμη λύση, προς το παρόν, είναι η χρήση του Samsung Smart Switch ώστε να γίνει επαναφορά του Samsung Galaxy S10 ή Note 10 στο Android 9 Pie. Βέβαια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή όλων των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο smartphone, αλλά μέχρι να διορθωθεί το bug οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.

Πότε θα διορθωθεί το σφάλμα

Μέχρι τώρα, η Samsung δεν έχει σχολιάσει το θέμα και δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι beta testers του Open UI 2.0 έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ακόμη και να βγει κάποιο patch update οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S10 και Note 10 θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πλάγια μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ξεκλειδώσουν το smartphone τους, ώστε να εγκαταστήσουν την ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα