PlayStation 5 και Xbox Series X: Παιχνίδια αναπτύσσει το 10% των developers

Techblog.gr

Η επόμενη γενιά κονσολών πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα του 2020. Ωστόσο, αρκετοί προγραμματιστές έχουν αρχίσει την ανάπτυξή παιχνιδιών για το PlayStation 5 και το Xbox Series X. Κατά μέσο όρο, το 10% των προγραμματιστών ασχολείται με την ανάπτυξή τίτλων για τις επερχόμενες κονσόλες.

Με τι ασχολούνται οι προγραμματιστές

Μία νέα έρευνα

που διεξήχθη για λογαριασμό της Game Developers Conference, εξέτασε τις απαντήσεις μόλις 4.000 προγραμματιστών, σε ένα σύνολο ερωτημάτων που αφορούν τη βιομηχανία παιχνιδιών το 2020.

Μεταξύ των ερωτημάτων υπήρχαν αρκετά που αφορούσαν τα Xbox Series X και PlayStation 5. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των προγραμματιστών, το 23% αυτών θα αναπτύξει το επόμενο παιχνίδι τους για το PS5, ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 17% για το Series X.

Επιπλέον, το 11% των προγραμματιστών που συμμετείχαν στην έρευνα αναπτύσσει ενεργά αυτή τη στιγμή κάποιο παιχνίδι για το PlayStation 5. Αντίστοιχα, το ποσοστό των προγραμματιστών που ετοιμάζουν έναν τίτλο για το Xbox Series X αγγίζει το 9%.

Άσχετα με το αν ασχολούνται ή όχι με την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού για τις επόμενης γενιάς κονσόλες, το 38% των προγραμματιστών ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τίτλους για PS5 και το 25% για το Series X. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 37% των προγραμματιστών δήλωσε ότι θέλει να αναπτύξει παιχνίδια για το Nintendo Switch.

Οι προγραμματιστές έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται και με τις cloud-based πλατφόρμες παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, το 6% δουλεύει ενεργά σε παιχνίδι για την Google Stadia και το 3% για το Xbox Project xCloud. Επίσης, το 8% θα αναπτύξει τον επόμενο τίτλο του για τη Stadia και το 6% για το Project xCloud. Τέλος, το 19% των προγραμματιστών ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη Stadia και το 11% με το Project xCloud.

Keywords
Τυχαία Θέματα