Huawei: Το Πεντάγωνο μπλόκαρε την εφαρμογή των νέων μέτρων

Techblog.gr

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ήθελε να περάσει μία νέα ρύθμιση η οποία θα έκανε πιο δύσκολη τη συνεργασία των αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei. Σύμφωνα με πηγές της The Wall Street Journal, το Πεντάγωνο και το Υπουργείο Οικονομικών μπλόκαραν την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Τι ισχύει και ποια ήταν η πρόταση του Υπουργείου

Αυτή τη στιγμή, οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να πωλούν chips και άλλα ηλεκτρονικά

προϊόντα στη Huawei υπό μία βασική προϋπόθεση· πρέπει τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που τα αφορούν να ξεπερνούν να προέρχονται κατά 75% από εταιρείες εκτός αμερικανικού εδάφους.

Το Υπουργείο Εμπορίου πρότεινε μία νέα ρύθμιση, στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το ποσοστό των επιτρεπόμενων αμερικανικών υλικών και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα προϊόντα που πωλούνται στη Huawei θα έπρεπε να μειωθεί στο 10%.

Γιατί ακυρώθηκε η εφαρμογή των μέτρων

Το Πεντάγωνο επενέβη και αντιτάχθηκε στη συγκεκριμένη αλλαγή, επειδή θεωρεί ότι θα έβλαπτε τις αμερικανικές εταιρείας περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιούν με τη Huawei. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει την πρόταση από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα