OpenSky: Μοιάζει με το Google Maps αλλά απευθύνεται στα drones

Techblog.gr

Το Google Maps είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή πλοήγησης, ωστόσο χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους οι οποίοι μετακινούνται με τα πόδια ή κάποιο μεταφορικό μέσο όπως τα αυτοκίνητα. Τι γίνεται όμως με αυτούς που έχουν στην κατοχή τους ένα drone; Λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η Wing, η οποία αποκάλυψε την OpenSky εφαρμογή η οποία θα δώσει μία βοήθεια στους πιλότους των drone.

Η εφαρμογή της

Wing χρησιμοποιεί αρκετά services της Google ώστε να διαμορφώσει έναν λεπτομερή χάρτη ο οποίος θα περιλαμβάνει τα κτίρια, τους δρόμους, τα δέντρα και ότι άλλο υλικό υπάρχει σε δημόσιο χώρο.

Οι χρήστες αρχικά θα πρέπει να επιλέξουν τον τύπο της πτήσης που θέλουν να εκτελέσουν. Στον χρήστη της OpenSky εφαρμογής δίνονται τρεις επιλογές η ψυχαγωγική πτήση, commercial excluded η οποία ζυγίζει λιγότερα από 2kg και η ReOC η οποία απευθύνεται στους πιστοποιημένους πιλότους από την Αυστραλιανή Αρχή Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας.

Με βάση την επιλογή του χρήστη θα διαμορφώνεται ένας χάρτης ο οποίος θα του παρέχει πληροφορίες όπως: τα επιτρεπτά όρια πτήσης, αν η περιοχή είναι απαγορευμένη (αεροδρόμια κλπ) και αν υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκτέλεση της πτήσης. Αν η περιοχή χρίζεται κατάλληλη για πτήση τότε δίνεται το πράσινο φως για την εκτέλεση της.

Το OpenSky επίσης παρέχει στο χρήστη χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να έχει στο μυαλό τους πριν εκτελέσει την πτήση. Την δημιουργία της λίστας έχει αναλάβει η αρμόδια αρχής της Αυστραλίας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, προς το παρόν μόνο στην Αυστραλία για Android, iOS καθώς και στο web και θα βοηθήσει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους πιο απλούς χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα