Maserati GranTurismo Concept Phone: Ένα smartphone με 7 ηχεία και προδιαγραφές sport αυτοκινήτου

Techblog.gr

Ένα νέο smartphone concept δημοσιεύτηκε από το κανάλι Phone Industry στο YouTube. Πρόκειται για ένα φανταστικό τηλέφωνο που ακούει στο όνομα Maserati GranTurismo Concept Phone, και όπως μαρτυρά το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το γνωστό sport αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το Maserati GranTurismo Concept Phone

είναι ένα παλιάς σχολής τηλέφωνο, το οποίο στηρίζεται κυρίως στο design και τις επιδόσεις του χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα trends της τεχνολογίας των smartphones.

Το Maserati GranTurismo Concept Phone είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, έχει waterdrop notch, στρογγυλεμένες γωνίες, ελάχιστα bezel και σχεδόν καθόλου chin. Στο notch πέρα από την κάμερα θα βρούμε το ακουστικό της συσκευής.

Στο κάτω μέρος του Maserati GranTurismo Concept Phone υπάρχει μία θύρα USB type-C, μία θύρα ακουστικών 3,5mm και το βασικό ηχείο της συσκευής. Το ενδιαφέρον σε αυτά τα τρία στοιχεία είναι ο τρόπος τοποθέτησης τους. Στο κέντρο θα βρούμε τη θύρα ακουστικών, δεξιά έχει τοποθετηθεί το ηχείο και αριστερά η θύρα USB type-C.

Στα πλευρικά του τηλεφώνου υπάρχουν οπές εξαερισμού αντίστοιχες με αυτές που θα βρίσκαμε σε σπορ αυτοκίνητα, οι οποίες στο Maserati GranTurismo Concept Phone κρύβουν δύο σετ των τριών ηχείων το καθένα. Συνολικά, το τηλέφωνο έχει επτά ηχεία, τα οποία έχουν την υπογραφή της Harman/Kardon, ακριβώς όπως και τα ηχεία των αυτοκινήτων της Maserati.

Το Maserati GranTurismo Concept Phone έχει στην πίσω πλευρά μία τριπλή κάμερα σε διάταξη παρόμοια με τα φώτα του sport αυτοκινήτου. Το σετ των καμερών αποτελείται από τον κύρο φακό, έναν wide-angle και έναν ToF αισθητήρα. Ακριβώς κάτω από την τριπλή κάμερα θα βρούμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στην αριστερή πλευρά του Maserati GranTurismo Concept Phone θα βρούμε το κουμπί απενεργοποίησης και στην δεξιά πλευρά τα κουμπιά αλλαγής ένταση του ήχου. Όπως φαίνεται στο βίντεο το τηλέφωνο έχει πιστοποίηση IP68.

Ο σχεδιαστής μοιράστηκε μερικές πληροφορίες τις οποίες δεν μπορούμε να τις δούμε στο βίντεο. Συγκεκριμένα, στην περιγραφή του βίντεο σημειώνει ότι στο Maserati GranTurismo Concept Phone “Δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση, δεν υπάρχει σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, καμία αναγνώριση προσώπου, γυάλινη πλάτη, είναι απλά ένα κομμάτι μετάλλου που έρχεται σε τρία φινιρίσματα – mate μαύρο, γυαλισμένο κόκκινο και έναν συνδυασμό του mate μαύρο φινιρίσματος με κόκκινες λεπτομέρειες.”

Τέλος, ο δημιουργός του Maserati GranTurismo Concept Phone αναφέρει ότι θα ήθελε το τηλέφωνο να έχει Snapdragon 865, 8GB μνήμη RAM, 256GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης και θα τρέχει Android OS.

Keywords
Τυχαία Θέματα