Huawei: Θα χρησιμοποιεί Kirin σε όλο και περισσότερα smartphones

Techblog.gr

Είναι γνωστό ότι η Huawei ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να μειώσει την εξάρτηση της από τη Qualcomm, τη MediaTek, και άλλες εταιρείες, κυρίως με βάση της ΗΠΑ. Για να πετύχει τον στόχο της η εταιρεία κατευθύνεται προς τη σχεδόν αποκλειστική χρήση των HiSilicon επεξεργαστών, που η ίδια αναπτύσσει και παράγει.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η Huawei

θέλει στο δεύτερο μισό του 2019 και καταφέρει το 60% των smartphones της να είναι εξοπλισμένα με Kirin chipset.

Ενδιαφέρον είναι, ότι αν αυτό γίνει πραγματικότητα θα αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξεως του 20%. Πέρυσι τέτοια εποχή μόνο το 40% των Huawei smartphones είχαν Kirin επεξεργαστή. Επίσης, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, ο αριθμός αυτός είχε ανέβει στο 45%.

Στο δεύτερο μισό του έτους, η Huawei στοχεύει να εξοπλίσει με Kirin επεξεργαστές πάνω από 160 εκατομμύρια συσκευές. Ο αριθμός αυτός προέρχεται από προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας ότι το 2019 θα αποστείλει συνολικά 270 εκατομμύρια συσκευές.

Οι συσκευές που θα εξοπλιστούν για πρώτη φορά με Kirin επεξεργαστές ανήκουν στην κατηγορία των low και mid-range τηλεφώνα, διότι τα flagship της Huawei έχουν κατά αποκλειστικότητα δικούς της επεξεργαστές. Ωστόσο, στα οικονομικότερα μοντέλα η εταιρεία χρησιμοποιεί επεξεργαστές της MediaTek και της Qualcomm.

Keywords
Τυχαία Θέματα