Huawei: Ετοίμαζε έξυπνο ηχείο με τη Google που ακυρώθηκε εξαιτίας του ban

Techblog.gr

Στις αρχές του καλοκαιριού ο Donald Trump έβαλε τη Huawei στη μαύρη λίστα, απαγορεύοντας της με αυτόν τον τρόπο να έχει εμπορικές σχέσεις με αμερικανικές εταιρείες. Αν και πριν μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στην όλη υπόθεση, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό κάτι ουσιώδες.

Μία νέα

αναφορά θέλει τις Huawei και Google να συνεργαζόντουσαν στη δημιουργία ενός έξυπνου ηχείου εξοπλισμένο με τον Google Assistant, πριν ο Trump βάλει την πρώτη στη μαύρη λίστα.

Στο παρελθόν η Huawei είχε κυκλοφορήσει ένα έξυπνο ηχείο, ωστόσο, αυτό ήταν διαθέσιμο μόνο στην Κίνα και προφανώς δεν είχε τον Google Assistant. Σύμφωνα με την αναφορά η νέα συσκευή, της οποίας η δημιουργία διακόπηκε, θα γινόταν διαθέσιμη και στην Αμερική.

Η Huawei και η Google δεν έχουν σχολιάσει τίποτα σχετικά με το θέμα, αλλά ένας υπάλληλος της κινέζικης κατασκευάστριας ανέφερε πως οι εταιρείες εργάζονταν πάνω σε αυτό το προϊόν εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε η απαγόρευση, το project σταμάτησε άμεσα.

Το αρχικό σχέδιο των εταιρειών, σύμφωνα με την πηγή, ήταν να παρουσιάσουν το έξυπνο ηχείο στην IFA 2019 που θα γίνει στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο. Τα σχέδια αυτά άλλαξαν και το ηχείο δεν θα βγει ποτέ στην αγορά.

Να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να κυκλοφορούσαν το ηχείο από τη στιγμή που εργάζονταν πάνω σε αυτό πριν υπογραφεί η απαγόρευση. Οπότε, ένας πιθανός λόγος που σταμάτησαν την ανάπτυξη του ήταν ο φόβος που δημιουργήθηκε στο κοινό ότι η κινέζικη κυβέρνηση τους παρακολουθεί μέσω της Huawei. Οι χρήστες δεν θα ήθελαν να αγοράσουν μία συσκευή της Huawei γεμάτη μικρόφωνα και να την βάλουν στο σπίτι τους.

Τέλος, εξαιτίας όλων των αναφορών που έχουν βγει στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες για τη Google και την Apple, ότι καταγράφουν και αναλύουν τις συζητήσεις των χρηστών, οι πωλήσεις θα ήταν ακόμη χαμηλότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα