Huawei Mate 30: Το πρώτο smartphone με Kirin 985, και τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography

Techblog.gr

Το Huawei Mate 30 κατά πάσα πιθανότητα θα να είναι το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Kirin 985, ο οποίος θα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography (EUV). Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η Huawei ανέθεσε την κατασκευή του νέου της επεξεργαστή στην TSMC.

Η τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography κάνει δυνατή την ακριβή

τοποθέτηση τρανζίστορ μέσα στον επεξεργαστή, με τη χρήση φωτός. Χάρη στην ακριβή τοποθέτηση, αυξάνεται η πυκνότητα του chip και εξασφαλίζεται κατά 20% μεγαλύτερη ισχύς, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Χάρη σε αυτή τη τεχνολογία και στη διαδικασία παραγωγής των 7 nm, ο επεξεργαστής Kirin 985, θεωρητικά θα προσφέρει σημαντική βελτίωση στην απόδοση και την εξοικονόμηση πόρων, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Kirin επεξεργαστών.

Σίγουρα στο μέλλον, και στις επόμενης γενιάς επεξεργαστές που θα είναι 5nm, θα γίνει εμφανής η αξία της τεχνολογίας Extreme Ultraviolet Lithography. Ωστόσο, τα 7nm chips δεν είναι ακόμα σε θέση να αναδείξουν τις πλήρεις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας.

Πιθανότητα, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επεξεργαστές Kirin 985 δεν θα είναι έτοιμοι εγκαίρως για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο μοντέλο της σειράς Huawei P30, και γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει το Huawei Mate 30.

Keywords
Τυχαία Θέματα