Huawei Mate 30 Pro: Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Google apps

Techblog.gr

Η Huawei αποκάλυψε τα δύο Mate 30 smartphone στις 19 Σεπτεμβρίου τα οποία όμως δεν υποστηρίζουν Google Play Services καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τον αποκλεισμό της. Παρά την απουσία των εφαρμογών όμως υπήρχε ένα τρόπος όσοι αγοράσουν το Mate 30 ή Mate 30 Pro να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές με την βοήθεια APK.

Η διαδικασία

ήταν απλή και έδινε την δυνατότητα υποστήριξης όλων των Google services. Ωστόσο, η ιστοσελίδα “LZ Play” που παρείχε αυτή την δυνατότητα έχει “πέσει” με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να μεταφερθούν σε αυτήν για να ξεκινήσουν την διαδικασία.

Ουσιαστικά το LZ Play είναι μία third-party εφαρμογή η οποία έχει δικαιώματα διαχειριστή. Παρά τα θετικά της εφαρμογής υπάρχουν σημαντικές ανυσηχίες για την ασφάλεια των χρηστών. Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή χρησιμοποιούσε μερικά δικαιώματα που υπήρχαν μόνο στα Huawei smartphone για να μπορεί να εγκαθιστά εφαρμογές ως “system apps”.

Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο αν την ιστοσελίδα “έριξαν” οι developers ή ο προμηθευτής του host, Alibaba. Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα Mate 30 δεν μπορούν να προσπεράσουν το τεστ ασφαλείας SafetyNet που χρησιμοποιεί η Google ώστε να βεβαιωθεί ότι οι συσκευές είναι έγκυρες, ασφαλείς και δεν έχουν γίνει root.

Keywords
Τυχαία Θέματα