HTC, Μεγάλη κρίση με μικρά κέρδη

20:24 8/1/2013 - Πηγή: TechBlog

Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος της HTC Peter Chou δήλωσε πως «τα δύσκολα έχουν περάσει» για την εταιρεία, με το 2013 να προμηνύεται λαμπρότερο. Αυτή η δήλωση ήρθε για να καθησυχάσει, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2012, με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας να πέφτει στο 4%, ενώ την ίδια περίοδο του 2011 βρισκόταν στο 10.3%, με το αρνητικό σερί ύφεσης να υφίσταται

για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Τα χειρότερα δεν σταματούν εκεί. Λίγες ώρες πριν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του τέταρτου τετραμήνου του 2012, με κέρδη ύψους μόλις 25 εκ., κάτι που ρίχνει γύρο στο 90% τα κέρδη της εταιρείας από το περασμένο έτος – στο οποίο σημείωσε κέρδη ύψους 245 εκ. –, παρά τις κυκλοφορίες των HTC 8X, 8S και J Butterfly (στην αγορά της Ιαπωνίας). Τα εν λόγω κέρδη δείχνουν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, καθώς τα νούμερα δείχνουν την χειρότερη περίοδο της από το 2004.

Με τις Samsung και Apple να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο και να βρίσκονται στην κορυφή των high-end συσκευών, ενώ η ZTE να αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις entry-level συσκευές, η HTC πέφτει όλο και περισσότερο. Φαίνεται πως η εταιρεία παλεύει σε δύο λειτουργικά συστήματα – Android και Windows Phone 8 – στα οποία Samsung και Nokia αντίστοιχα έχουν την κυριαρχία. Το σίγουρο είναι πως η HTC πρέπει να μας δείξει κάτι πραγματικά πρωτότυπο και μοναδικό τόσο σε specs, όσο και σε εντυπώσεις. Αναμένουμε κάποια δυνατή επιστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα