H Google εξαγόρασε την εταιρεία που έκανε τα Windows PC να τρέχουν Chrome OS

Η Google εξαγόρασε την Neverware, την εταιρεία που μέσω του CloudReady έκανε τα Windows PC να τρέχουν Chrome OS. Το λογισμικό CloudReady είναι αρκετά δημοφιλές, καθώς έδινε νέα πνοή στους παλαιούς Windows

υπολογιστές που δε μπορούσαν πλέον να “σηκώσουν” το OS.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι η είδηση έφτασε από την ίδια τη Neverware και μάλιστα σχεδόν κανείς δε το είδε. Μάλιστα, η εταιρεία επισημαίνει πως προς το παρόν δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, με τη λειτουργία του CloudReady να συνεχίζει κανονικά, ενώ αναμένεται να δίνει updates μαζί με τα επίσημα updates του Chrome OS.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψεις ένα παλιό laptop σε Chromebook εντελώς δωρεάν

Μην ξεχνάμε ότι το λειτουργικό CloudReady βασίζεται μεν στο Chrome OS, αλλά όλες οι λειτουργίες του γίνονται μέσω Chrome browser. Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή, ούτε Play Store, σε αντίθεση με τις τελευταίες εκδόσεις του Chrome OS. Επίσης, έχει ήδη μπει σε πολλά σχολεία, καθώς είναι η τέλεια πρόταση για τα αδύναμα συστήματα.

Όπως επισημαίνει η Neverware, η Google θα τηρήσει τη συμφωνία που έχει η Neverware με τους πελάτες της και το λογισμικό θα συνεχίσει να υπάρχει και να υποστηρίζεται κανονικά για πολλά χρόνια ακόμα. Βέβαια, μένει να δούμε μελλοντικά αν θα υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα