Google Pixel Watch: Ακυρώθηκε γιατί δεν είναι αρκετά ποιοτικό

Techblog.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα νέα Apple Watch και ξεκίνησαν για μία ακόμη φορά οι φήμες που αφορούν το πολυπόθητο Google Pixel Watch.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πολλές φήμες για το γεγονός ότι η Google ετοιμάζει τα δικά της smartwatches, κυρίως λόγω διαφόρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ή

την πρόσφατη εξαγορά της τεχνολογίας Diana της Fossil. Ωστόσο, ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι επίσημο όσον αφορά τα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας.

Η πρώτη φορά που μάθαμε για το Google Pixel Watch ήταν το 2016, όπου περιμέναμε να αποκαλυφθεί μαζί με τα πρώτα Google Pixel και Pixel XL. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό δεν συνέβη ποτέ και σχεδόν 4 γενιές Pixel αργότερα ακόμη δεν έχουμε δει ένα Pixel Watch.

Ο λόγος που το 2016 δεν παρουσιάστηκε το Google Pixel Watch ήταν ο Rick Osterloh, ο τότε νέος επικεφαλής υλικού, που ακύρωσε το project τελευταία στιγμή. Ο Osterloh ήθελε τα προϊόντα που θα παρουσίαζε η Google στην εκδήλωση να είχαν όλα μία ενιαία γλώσσα σχεδιασμού.

Επιπλέον, ένας πρώην υπάλληλος που δραστηριοποιούνταν στο project αναφέρει ότι, πέρα από τον κομμάτι του σχεδιασμού, το Google Pixel Watch είχε προβλήματα στις επιδόσεις και δεν συνεργαζόταν με τα Pixel smartphones. Με άλλα λόγια, ακόμη και κάτι τόσο βασικό όσο ο συγχρονισμός μεταξύ των τηλεφώνων Pixel και των ρολογιών Pixel δεν δούλευε όπως θα έπρεπε.

Ο Osterloh ακύρωσε το Google Pixel Watch διότι δεν ήθελε να παρουσιάσει μία συσκευή η οποία δεν λειτουργεί όπως πρέπει, δεν ανταποκρίνεται στα stadard της εταιρείας και θα αμαυρώσει το όνομα της.

Ενδιαφέρον είναι ότι με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει και την απαραίτητη φωτογράφιση για τις press images. Ωστόσο, για κάποιο λόγο μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε οριστεί πιο θα είναι το επίσημο όνομα των έξυπνων ρολογιών.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το project που σταμάτησε η Google το πήρε στα χέρια της η LG και το κυκλοφόρησε ως LG Watch Style και LG Watch Sport. Τέλος, ο υπάλληλος που ανέφερε όλα τα παραπάνω, δήλωσε ότι τον επόμενο μήνα στην παρουσίαση των Google Pixel 4 δεν πρόκειται να δούμε το Google Pixel Watch.

Keywords
Τυχαία Θέματα