Google Knowledge Graph, Η μηχανή αναζήτησης αποκτά περισσότερο συνδυαστική σκέψη

H Google μελετά το πώς θα κάνει ακόμα πιο έξυπνη και αποτελεσματική τη μηχανή αναζήτησης, με το να αναγνωρίζει αυτή με ακρίβεια το αντικείμενο της αναζήτησής σας και να το συνδυάζει με τις πληροφορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, μέσω μιας γνωσιολογικής σύνδεσης εννοιών, στοιχείων και πληροφοριών που εμφανίζονται στα αποτελέσματα.

Το Knowledge Graph σας επιτρέπει την αναζήτηση πραγμάτων, ανθρώπων, γεωγραφικών μερώ, κ.λπ. και αυτόματα τα συνδυάζει με σχετικές πληροφορίες. Έτσι, εάν ψάχνετε για τον Παρθενώνα, θα σας παρουσιάσει

μαζί και τα στοιχεία της ιστορίας του, όχι μόνο τα γεωγραφικά στοιχεία και τις εικόνες του μνημείου. Η Google θεωρεί ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να γίνει πιο εύκολη η διαχείριση της συλλογικής γνώσης που προσφέρεται στον Παγκόσμιο Ιστό.

Αυτή τη στιγμή το Knowledge Graph της Google περιλαμβάνει πάνω από 500 εκατομμύρια αντικείμενα αναζήτησης και περισσότερα από 3.5 δισεκατομμύρια στοιχεία και σχέσεις, συνδέσεις μεταξύ των αντικειμένων αυτών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του Knowledge Graph περιλαμβάνουν την εύρεση της κατάλληλης πληροφορίας ανάλογα με την αναζήτηση, εάν π.χ. ένα μουσικό συγκρότημα έχει το όνομα μιας πόλης, η μηχανή αναζήτησης θα καταλαβαίνει τι από τα δύο ψάχνετε, η Google θα παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή σύνοψη των σχετικών με την αναζήτησή σας πληροφοριών, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι η δυνατότητα της μηχανής να σας προτείνει νέες συνδέσεις του αντικειμένου της αναζήτησής σας με πληροφορίες που δεν γνωρίζετε, επεκτείνοντας έτσι το γνωσιολογικό σας υπόβαθρο.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα