Flowfon F1: Οικονομικό και ισχυρό Android TV Box για απαιτητικούς

Techblog.gr

Ένα Android TV Box είναι πάντα χρήσιμο ακόμη και στην περίπτωση που διαθέτουμε Smart TV. Καλές οι έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά συνήθως το OS τους δεν είναι και ότι καλύτερο, εκτός ότι τα app store που έχουν διαθέτουν μετρημένες εφαρμογές.

Μία από τις πιο έξυπνες επιλογές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι το λιλιπούτειο Flowfon F1 Smart TV

Box, το οποίο τρέχει Android 9 Pie, υποστηρίζει 6K video και προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών φέρνοντας ολόκληρο τον κόσμο των Android εφαρμογών στην οθόνη του υπολογίστη σας, της τηλεόρασης ή του βιντεοπροβολέα.

Το Flowfon F1 είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Allwinner H6, που διαθέτει τέσσερις ARM Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,8Ghz και ARM Mali-T720mp2 GPU. Σε ότι αφορά τη μνήμη το Flowfon F1 ενσωματώνει 4GB DDR3 RAM και 32GB χώρο αποθήκευσης ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας μνήμης micro SD (έως και 64GB). Χάρη στη μηχανή Allwinner Phoenix 3.0 VE, το TV Box υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο 4K στα 60fps αλλά κσι 6K βίντεο στα 30fps (δεν το δοκιμάσαμε).

Το Flowfon F1 διαθέτει built-in WiFi aC MIMO 2×2 για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, Bluetooth 4.1 για να δεχθεί ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, θύρα Ethernet αν αποφασίσετε να το συνδέσετε με το ίντερνετ ενσύρματα, ψηφιακή θύρα εξόδου ήχου SPDIF για σύνδεση με εξωτερικό ενισχυτή ήχου (5.1 κανάλια), θύρα USB 2.0, θύρα USB 3.0 και φυσικά την έξοδο HDMI 2.0 για την κλασσική σύνδεση με την τηλεορασή σας ή οποιοδήποτε άλλο μέσω αναπαραγωγής εικόνας όπως monitor ή projector.

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες του Flowfon F1 εμφανίζονται μέσα από μια ασπρόμαυρη οθόνη ενδείξεων (μεγάλη για το συνολικό μέγεθος της συσκευής) με πολύ καλή γωνία θέασης από όπου και αν την κοιτάξουμε. Γενικά το συγκεκριμένο TV Box είναι “ντιζαϊνάτο” και θα χαίρεστε να το βλέπετε αλλά και να το χρησιμοποιείτε. Για όσους αναρωτιέστε, ναι έχει προεγκατεστημένη την εφαρμογή του Netflix!

Το Flowfon F1 Smart TV Box υποστηρίζει τα περισσότερα αρχεία βίντεο, εικόνας και ήχου. Γενικότερα είναι κατάλληλο για την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης μέσω KODI ή IPTV και σίγουρα θα τα καταφέρει πολύ ικανοποιητικά ακόμη και σε απαιτητικά Android games. Το μενού του είναι πολύ έυκολο προσφέροντας ευχρηστία και υπηστήριξη σε ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο.

Το Flowfon F1 είναι ένα προσιτό Android TV Box με ισχυρά χαρακτηριστικά που θα σας καλύψει σε όλους τους τομείς της ψηφιακής ψηχαγωγίας στο σαλόνι ή το γραφείο. Το φέραμε από το Gearbest πληρώνοντας περίπου 35.96 ευρώ επιλέγοντας ως τρόπο αποστολής “Priority Line”. Επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο αποστολής δεν θα πληρώσετε έξοδα τελωνείου.

Στη συσκευασία θα βρείτε τον φορτιστή, ένα καλώδιο HDMI και ένα τηλεχειριστήριο (οι μπαταρίες δεν περιλαμβάνονται).

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Επεξεργαστής: Allwinner H6
Μνήμη RAM: 4GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB (δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB)
Λειτουργικό σύστημα: Android 9.0 Pie
Υποστήριξη HDR 6K
Συνδεσιμότητα: HDMI 2.0, LAN (Ethernet), AV Out, IR, SPDIF, micro SD, USB 2.0, USB 3.0
Ασύρματη σύνδεση: WiFi ac, Bluetooth 4.1

Υποστηριζόμενα φορμά εικόνας και ήχου
Decoder Format: H.264, H.265
Audio format: AAC, APE, DDP, FLAC, HD, MP3, OGG, WAV, WMA
Video format: 4K, ASF, AVI, DAT, FLV, ISO, MKV, MOV, MPEG, MPG, TS, VOB, WMV
Photo Format: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα