Firevase: Το βάζο της Samsung που χρησιμεύει για το σβήσιμο πυρκαγιών

Techblog.gr

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι έξυπνη συσκευή, ούτε καν κάποιο τεχνολογικό gadget. Ωστόσο, η κατασκευή του απαιτεί ειδική τεχνογνωσία, το παράγει μία θυγατρική εταιρεία της Samsung και έχει ως στόχο

να προωθήσει τη χρήση των πυροσβεστήρων στο σπίτι.

Η θυγατρική της Samsung, Cheil Worldwide, παράγει ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό βάζο με το όνομα, Firevase. Πρόκειται για ένα βάζο λουλουδιών που κυριολεκτικά το ρίχνουμε σε μία εστία φωτιάς σαν χειροβομβίδα, για να την σβήσουμε. Το βάζο αυτό έχει έναν εξωτερικό θάλαμο γεμάτο με ανθρακικό κάλιο που όταν σπάει ψύχει γρήγορα και καταστέλλει το οξυγόνο. Ωστόσο, ο κενός χώρος που υπάρχει στο εσωτερικό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάζό, στο οποίο μπορούμε να βάλουμε νερό και τα αγαπημένα μας λουλούδια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dezeen, η αρχική παραγωγή ήταν μόλις 100.000 Firevase και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την προώθηση της χρήσης πυροσβεστήρων οικιακής χρήσης στη Νότια Κορέα. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα η κατοχή οικιακού πυροσβεστήρα είναι υποχρεωτική από το 2017, το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν ένα στην κατοχή τους με τα βίας αγγίζει το 60 τοις εκατό των.

Η καμπάνια είχε τόση μεγάλη επιτυχία που ο αριθμός των νοικοκυριών τα οποία έχουν στην κατοχή τους πυροσβεστήρα αυξήθηκε κατά 8%. Έτσι η Cheil Worldwide άρχισε την παραγωγή 200.000 επιπλέον Firevase.

Επιπλέον, η Samsung Κορέας στα πλαίσια της προώθησης του Firevase δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2018. Το βίντεο έγινε αμέσως viral και πλέον έχει πάνω από 8,5 εκατομμύρια προβολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα