Ο CEO των 5G προϊόντων της Huawei θεωρεί ότι το 6G δεν θα είναι διαθέσιμο πριν το 2030

Techblog.gr

Ο πρόεδρος της σειράς προϊόντων 5G της Huawei, Yang Chaobin, παρευρέθηκε στο Boao Forum for Asia 2019. Στα πλαίσια της συζήτησης για το “5G: IoT Achievements” είπε ότι παρόλο που μερικοί συζητάνε για το 6G, η άφιξη της επόμενης γενιάς δικτύων δεν θα κάνει την εμφάνιση

της πριν το 2030. Και ως εκ τούτου, ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το 2030, αποτελεί την εποχή του 5G.

Ο Yang Chaobin πιστεύει ότι η βιομηχανία κινητών και δικτύων έχει καταλήξει στα συμπεράσματα της σχετικά με το είδος των δυνατοτήτων του δικτύου 5G. Επίσης τόνισε ότι ένα μεγάλο θέμα του 5G είναι η ασφάλεια κατά τη διαδικασία καθορισμού προτύπων. Κλείνοντας ανέφερε ότι επόμενη δεκαετία θα καθοριστεί από την 5G τεχνολογία και πρέπει όλα τα κοινωνικά στρώματα να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προτύπων 5G.

Επιπλέον, πριν λίγο καιρό άνοιξε η συζήτηση για τα 6G δίκτυα στην Αμερική, και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) άρχισε να προετοιμάζεται για την έρευνα και ανάπτυξη της 6G τεχνολογίας. Επίσης, η ομοσπονδία ψήφισε ομόφωνα να ανοίξει τον τομέα συχνοτήτων “THz wave” για τις 6G υπηρεσίας. Το φάσμα αυτών των συχνοτήτων κυμαίνεται από τα 95 GHz (GHz) έως και τα 3 terahertz (THz) και θα είναι διαθέσιμη σύντομα για τις δοκιμές της 6G τεχνολογίας.

Τέλος, αν και οι ΗΠΑ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει 6G, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί και πώς θα αλλάξει η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας την επόμενη δεκαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα