Elon Musk στο Twitter: “Το GPS σας έγινε λίγο καλύτερο”

19:46 2/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Elon Musk μας γνωστοποίησε πως το GPS μας έγινε λίγο καλύτερο, αφήνοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό στους ακόλουθους του στο Twitter.

Τι εννοούσε όμως το αφεντικό της SpaceX; Η εν λόγω ανάρτηση έγινε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση

του πυραύλου Falcon 9, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Space Launch Complex 40 στη Φλόριντα. Στον πύραυλο, υπήρχε ένας δορυφόρος Παγκοσμίου Συστήματος Στιγματοθέτησης, ή απλά GPS, ώστε να τεθεί σε λειτουργεία και ο τρίτος δορυφόρος για το project GPS III.

Όπως εξηγεί η εταιρεία Lockheed Martin, το GPS III θα αυξήσει την ακρίβεια του τωρινού GPS κατά τρεις φορές. Ο Gene McCall, πρώην πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της Πολεμικής Αεροπορίας της Αμερικής, σε πρόσφατη συνέντευξη του γνωστοποίησε πως η ακρίβεια θα βελτιωθεί από τις 28 ίντσες, φτάνοντας στο ακριβέστατο 9 ίντσες.

Βέβαια, αυτή την αλλαγή είναι δύσκολο να την καταλάβουν οι απλοί χρήστες της τεχνολογίας και ίσως για αυτό ο Elon Musk είπε απλός πως έγινε λίγο καλύτερη. Όμως, πέρα από τους απλούς χρήστες, η τεχνολογία GPS III υπόσχεται αρκετά προνόμια , όπως ισχυρότερη προστασία από στρατιωτική παρεμβολή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των δορυφόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα