Edward Snowden, Προσωπική ιδιωτικότητα και μήνυμα προς τις ΗΠΑ

Ένα video με μήνυμα του Edward Snowden έδωσε στη δημοσιότητα το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, ο οποίος μέσα από τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα, σχολίασε το μείζον ζήτημα της προσωπικής ιδιωτικότητας κάνοντας λόγο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις του για την κυβέρνηση των ΗΠΑ

που έχει δημιουργήσει ένα σύστημα για την μαζική παρακολούθηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως όλοι μας έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που καταγράφουν το που πηγαίνουμε σε καθημερινή βάση (εννοεί τα smartphones), και πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας το τι σημαίνει αυτό για τον μέσο άνθρωπο. Μεγαλώνουμε χωρίς να έχουμε την ιδέα του τι σημαίνει να έχεις προσωπικές ιδιωτικές στιγμές και πράξεις, να κάνεις οτιδήποτε καθημερινά χωρίς να καταγράφεται και να γνωρίζεις πως ό,τι κάνεις το κάνεις για εσένα χωρίς να καταγράφεται. Ποτέ δεν πρόκειται ο μέσος άνθρωπος να γνωρίσει πως είναι να έχει ιδιωτικές στιγμές χωρίς να καταγράφονται, και αυτό είναι το πρόβλημα. Η ιδιωτική ζωή για τον καθένα μας, έχει σημασία μιας και είναι αυτή που καθορίζει το ποιοί είμαστε και ποιοί θέλουμε να είμαστε.

Επιπροσθέτως αναφέρει πως εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να θέσουμε τις ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας που όλοι μας εμπιστευόμαστε και της κυβέρνησης των ΗΠΑ που την καθορίζει και πως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε πως αν θέλει να μάθει το πως νιώθουμε, το να μας ρωτήσει είναι πολύ φτηνότερο από το να μας παρακολουθεί μυστικά.

Edward Snowden, Προσωπική ιδιωτικότητα και μήνυμα προς τις ΗΠΑ - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα