Blizzard: Ο πρόεδρος της εταιρείας απολογήθηκε για το συμβάν με το Χονγκ Κονγκ

Techblog.gr

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Blizzard πραγματοποίησε το Hearthstone Grandmasters. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ο παίκτης Ng “blitzchung” Wai Chung δήλωσε ότι υποστηρίζει το Χονγκ Κονγκ, αναφωνώντας το σύνθημα των διαδηλωτών “Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ,

επανάσταση της γενιάς μας”.

Τότε, η Blizzard έδρασε άμεσα και απαγόρευσε στον blitzchung να πάρει μέρος σε τουρνουά του Heathstone για ένα χρόνο, ενώ του αφαίρεσε το χρηματικό βραβείο που είχε κερδίσει. Σύντομα το διαδίκτυο εξαγριώθηκε και η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει την ποινή του παίκτη στους 6 μήνες.

Η απολογία του προέδρου της Blizzard

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της BlizzCon 2019 στο Anaheim της Καλιφόρνια. Ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε στο κοινό για το σκάνδαλο, απολογούμενος για τη δράση της εταιρείας του.

Ο J. Allen Brack δήλωσε ότι η Blizzard πριν περίπου ένα μήνα κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης στιγμής στα eSport του Hearthstone είχε την ευκαιρία να συσπειρώσει το κοινό του παιχνιδιού, αλλά απέτυχε.

Η εταιρεία βιάστηκε πολύ να πάρει μία απόφαση σχετικά με το θεμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, η επικοινωνία με το κοινό να χαθεί, και οι αντιδράσεις να είναι ραγδαίες και έντονες.

Ο Brack συνέχισε λέγοντας ότι η Blizzard δεν τήρησε τα υψηλά πρότυπα που έχουν οι ίδιοι θέσει, τουλάχιστον όσον αφορά την ίδια την εταιρεία. Η ομιλία του προέδρου της Blizzard ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να λαμβάνει την πλήρη ευθύνη για όσα έγιναν.

Καθ’ όλη την ομιλία του, ο Brack δεν ανέφερε καθόλου τον blitzchung, ούτε σχολίασε αν η εταιρεία σχεδιάζει να αλλάξει την ποινή του παίκτη. Απλώς είπε ότι από εδώ και στο εξής θα γίνονται καλύτεροι και οι πράξεις τους θα αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα