Apple: Πουλάει τα iPhone στη χαμηλότερη δυνατή τιμή

Techblog.gr

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, βρέθηκε στη Γερμανία και επισκέφτηκε τη startup Blinkist που έχει ως έδρα το Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Cook μίλησε στη γερμανική Stern για τα νέα iPhone 11 και την υπηρεσία Apple TV+.

Ο

Tim Cook τόνισε ότι η Apple προσπαθεί πάντα να κρατά τις τιμές των προϊόντων της στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Εξαιτίας και μόνο αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία είναι σε θέση να τιμολογεί τα iPhone 11, με τη διπλή κάμερα και τον A13 Bionic, 50 δολάρια Αμερικής λιγότερο από το iPhone XR του περασμένου έτους.

Μιλώντας για την Apple TV+, ο Cook δήλωσε ότι η συνδρομή κοστίζει $5 τον μήνα, που είναι περίπου 40% φθηνότερη από τον βασικό πακέτο του Netflix το οποίο κοστίζει $8 και δεν περιλαμβάνει καν streaming HD.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι η Apple δεν φοβάται τον ανταγωνισμό διότι οι περισσότεροι πελάτες τείνουν να διατηρούν συνδρομή σε πάνω από μία υπηρεσίες, με στόχο να έχουν στη διάθεση τους μεγαλύτερο φάσμα περιεχομένου.

Ο Cook αναφέρθηκε και σε ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία του στο μέλλον. Επισημαίνει ότι η Elizabeth Warren, η οποία είναι υποψήφια για την αμερικανική προεδρία, θέλει να διαλύσει εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο και την Apple, η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπτώσεις.

Αν και η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, λόγω ισχυρισμών ότι έχει μονοπωλήσει το App Store, ο Cook υπερασπίστηκε την εταιρεία και είπε ότι περίπου το 86% όλων των εφαρμογών στο App Store είναι δωρεάν. Επίσης, τόνισε ότι το 30% που κρατά η εταιρεία από τα έσοδα των εφαρμογών εξασφαλίζει ότι όλα τα apps που είναι διαθέσιμα στο App Store ανταποκρίνονται στα πρότυπα που η ίδια έχει θέσει.

Παρόλο που μεγάλο μέρος των καταναλωτών φαίνεται να έχει θετική άποψη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Apple, η εταιρεία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να καλύψει το χάσμα που την χωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα