Apple, Αύξηση στο μερίδιο αγοράς στην Αμερική

Με τα τελευταία άρθρα να κάνουν λόγο περί μείωσης της τιμής της μετοχής αλλά και μείωση στις παραγγελίες οθονών, τα πράγματα στην Apple μόνο καλά δεν φαίνονται. Όμως, σύμφωνα με νέα στατιστικά της Kantar Worldpanel ComTech οι πωλήσεις συσκευών της εταιρείας στην Αμερική φαίνεται να έχουν ανέβει σημαντικά, ρίχνοντας σε δεύτερη θέση την πλατφόρμα της Google, τουλάχιστον στις τελευταίες εβδομάδες του

2012.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους – μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου – το 51.2% των συνολικών smartphones που πωλήθηκαν στην Αμερικανική αγορά ήταν συσκευές της Apple, αρκετά πάνω από το αντίστοιχο μερίδιο του 44.9% που είχε πρόπερσι η εταιρεία, με το Android να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 44.4%, μείωση δηλαδή 0.4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η RIM φαίνεται να είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς μόλις το 1.1% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων ήταν συσκευές BlackBerry σε σχέση με το αντίστοιχο 6.1% του 2011, ενώ οι πωλήσεις των Windows Phone αυξήθηκαν κατά 0.4%, φτάνοντας το 2.6%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 19% των πωλήσεων της Apple έγιναν από πρώην χρήστες συσκευών Android, με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας Verizon και AT&T να αριθμούν 30% και 6% αντίστοιχα από τους μεταβαίνοντες. Τέλος, το 35% των πωλήσεων φαίνεται να προήλθε από χρήστες που αναβάθμισαν το iPhone τους με νέο μοντέλο της ίδιας εταιρείας, με τους προαναφερθέντες παρόχους να αριθμούς αντίστοιχα το 37% και το 55% αυτών που αναβαθμίσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα