Apple Watch: Απέτρεψε θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο

Techblog.gr

Πλέον έχει γίνει συνήθεια να διαβάζουμε για κάποιον χρήστη Apple Watch που εντόπισαν χάρη στο έξυπνο ρολόι ή που κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή του με τη βοήθεια των αισθητήρων της συσκευής, και τα λοιπά. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι ένας 30χρονος αναζήτησε ιατρική βοήθεια εξαιτίας των πληροφοριών που του παρείχε το έξυπνο ρολόι του.

Ο Chris Mint, όπως ονομάζεται ο κάτοχος του Apple Watch, έλαβε μια ειδοποίηση από το έξυπνο ρολόι σχετικά με τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς του. Ο Mint πήγε στο νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια,

αλλά οι γιατροί ήταν σκεπτικοί απέναντι στα δεδομένα που έδινε η συσκευή.

Τελικά εξέτασαν τον Chris με τα δικά τους μηχανήματα και δήλωσαν ότι θα μπορούσε να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Έτσι τον παρέπεμψαν στους ειδικούς γιατρούς, όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι έχει διαρροή σε δύο καρδιακές βαλβίδες και πρέπει να χειρουργηθεί.

Η σύζυγος του Mint, Tiffany, χαρούμενη με την έκβαση των γεγονότων αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία με τον Tim Cook. Ο CEO της Apple απάντησε στο μήνυμα της λέγοντας ότι είναι χαρούμενος που ο σύζυγος της ζήτησε βοήθεια και τώρα είναι καλά.

Το χαρακτηριστικό ECG έκανε το ντεμπούτο του με τα Apple Watch Series 4 και το διαθέτουν και τα νεότερα Series 5. Μέχρι τώρα, τόσο το ECG όσο και οι υπόλοιποι αισθητήρες των έξυπνων ρολογιών της Apple έχουν βοηθήσει πολλούς χρήστες. Όπως τον Bob Burdett που πρόσφατα εντοπίστηκε πριν είναι πολύ αργά, χάρη στον αισθητήρα πτώσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα