Android Q: Αλλάζει ριζικά το σύστημα ειδοποιήσεων, πλέον έχουμε περισσότερες επιλογές

Techblog.gr

Η Google έχει κάνει το φιλτράρισμα των ειδοποιήσεων ένα από τα κύρια στοιχεία των τελευταίων ενημερώσεων στο Android. Λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο το Android Q έχει πολλές βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα.

Σε όλες τις εκδόσεις Android στο παρελθόν μπορούσαμε να κάνουμε swipe προς οποιαδήποτε πλευρά της οθόνης και να διώξουμε την εκάστοτε ειδοποίηση. Πλέον για να διώξουμε

τις ειδοποιήσεις στο Android Q πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε swipe προς τα δεξιά.

Αν κάνουμε swipe προς τα αριστερά, η ειδοποίηση θα παραμένει εκεί και ακριβώς από κάτω θα εμφανιστούν μία σειρά από ρυθμίσεις. Μέσω αυτών των ρυθμίσεων μπορούμε να αναβάλουμε την ειδοποίηση ή να την ορίσουμε ως προτεραιότητα. Στο παρελθόν αυτές οι ρυθμίσεις ήταν διαθέσιμες εάν κάναμε αργό swipe προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ωστόσο δεν ήταν κάτι που πετύχαινε πάντα, καθώς αν η κίνηση του δαχτύλου μας ήταν λίγο πιο γρήγορη η ειδοποίηση εξαφανίζονταν.

Αυτή η αλλαγή είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη από όλους, εκτός από όσους είναι αριστερόχειρες ή απλά έχουν συνηθίσει να κάνουν swipe στα αριστερά, όταν θέλουν να διώξουν κάποια ειδοποίηση. Ευχόμαστε πως στις μελλοντικές beta εκδόσεις του Android Q θα προστεθεί μια επιλογή που θα μας επιτρέπει να αλλάζουμε την κατεύθυνση του κάθε swipe.

Η επόμενη βελτίωση αφορά το παρατεταμένο πάτημα επάνω στην ειδοποίηση μιας εφαρμογής. Στο Android Pie, όταν πατούσαμε παρατεταμένα σε μία ειδοποίηση βλέπαμε τα κουμπιά “Διακοπή ειδοποιήσεων” και “Συνέχιση εμφάνισης”. Πλέον, στο Android Q υπάρχουν τρια κουμπιά τα οποία μας επιτρέπουν να αποκλείσουμε τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής, να τους επιτρέψουμε να εμφανίζονται αλλά να μην αναπαράγουν ήχο, είτε να τις αφήσουμε ενεργές. Ωστόσο, αν έχουμε ήδη σιωπήσει κάποια ειδοποίηση τότε τα τρία κουμπιά αλλάζουν σε “Αποκλεισμός”, “Διατήρηση σίγασης” και “Ενημέρωσε με”.

Keywords
Τυχαία Θέματα