5KPlayer: Ο ισχυρότερος αντίπαλος του VLC με 8K HDR και Apple AirPlay

Techblog.gr

Όταν αναφερόμαστε σε έναν media player περιορίζουμε τις προσδοκίες μας στην αναπαραγωγή αρχείων ήχου ή βίντεο. Επιπλέον, ακόμη και ο πιο απλό χρήστης γνωρίζει τον VLC, τον πιο γνωστό media player που κυκλοφορεί εκεί έξω. Ωστόσο, ο 5KPlayer ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό διότι επαναπροσδιορίζει πλήρως το τι είναι και το τι

μπορεί να κάνει ένας media player.

Αυτό που κάνει τον 5KPlayer ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ένας media player. Εκτός από την αναπαραγωγή βίντεο 5K/4K/1080p και αρχείων ήχου MP3/AAC/APE/FLAC, επιτρέπει τη μετάδοση ήχου και βίντεο μέσω AirPlay & DLNA με μηδενική απώλεια ποιότητας. Επιπλέον, με τον 5K Player ο χρήσης μπορεί να κατεβάσει βίντεο από διάφορες online υπηρεσίες, όπως το YouTube, το DailyMotion, το Vimeo, και τα λοιπά.

Αφήνοντας στην άκρη όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του 5KPlayer, ο πρωταρχικός στόχος οποιουδήποτε media player είναι να αναπαράγει αρχεία ήχου και βίντεο. Γι’ αυτό ο 5KPlayer υποστηρίζει μορφές βίντεο HDR 4K/8K σε MP4, H.265/264, VP8/VP9, MKV, ​​MTS, M2TS, MP4, AVI, WMV, FLV και μορφές ήχου όπως MP3, AAC, AC3, WMA, FLAC και ALAC.

Ο 5KPlayer έρχεται με τεχνολογία επιτάχυνσης υλικού σε Nvidia, Intel και DXVA 2.0. Με απλά λόγια, ο 5KPlayer χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο την GPU επιβαρύνοντας ελάχιστα τη CPU, με αποτέλεσμα να έχει καλύτερες επιδόσεις. Η επιτάχυνση υλικού επιτρέπει στον 5KPlayer να αναπαράγει 8K/4K HDR βίντεο χωρίς καθόλου κολλήματα.

Επίσης, ο 5KPlayer διαθέτει εργαλεία απλής επεξεργασίας βίντεο, και κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει την προεπισκόπηση του εκάστοτε frame στο timeline του βίντεο, ακριβώς όπως ο player του YouTube.

Από τη στιγμή που ο 5KPlayer υποστηρίζει το Apple AirPlay, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν μουσική και βίντεο από το iPad, το iPhone, και το iPod τους απευθείας σε έναν υπολογιστή, ώστε να απολαύσουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε μία μεγαλύτερη οθόνη. Επιπλέον, ο 5KPlayer προσφέρει εργαλεία εγγραφής, επιτρέποντας στον χρήστη να καταγράφει οτιδήποτε συμβαίνει στην οθόνη της συσκευής του.

Παράλληλα, με το DLNA, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται αρχεία MKV, AVC, Webm, 3GP, VP8/9, AAC μεταξύ οποιασδήποτε συσκευής Android απευθείας στον υπολογιστή τους. Επίσης, μέσω του DLNA είναι δυνατό το stream αρχείων H.264/MP4, MP3, AAC από τον υπολογιστή απευθείας σε κάποιο smartphone, μία smart TV, το PlayStation 4 ή το Xbox.

Ο 5KPlayer καλύπτει ακόμη και τους πιο παραδοσιακούς χρήστες, κι αυτό διότι μπορεί να αναπαράγει DVD και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης, με τον 5KPlayer είναι δυνατή η αναπαραγωγή web radio, φυσικά με τη χρήση της κατάλληλης διεύθυνση URL του εκάστοτε ραδιοφώνου.

Οι δυνατότητες του 5KPlayer δεν τελειώνουν εδώ. Ο ανταγωνιστής του VLC επιτρέπει στον χρήστη να κάνει λήψη βίντεο από το YouTube, το Facebook, το DailyMotion, το Vimeo, και αμέτρητες άλλες ιστοσελίδες. Μάλιστα, ο 5KPlayer επιτρέπει ακόμη και τη λήψη μουσικής σε MP3/AAC/FLAC από το Soundcloud και άλλους κορυφαίους ιστότοπους κοινόχρηστης μουσικής.

Σε γενικές γραμμές ο 5KPlayer προσφέρει ένα εντυπωσιακό πακέτο εργαλείων και χαρακτηριστικών. Αν υπολογίσουμε ότι όλα αυτά τα παρέχει δωρεάν, τότε ο πήχης για τους ανταγωνιστές του βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά.

Θέλοντας να παρουσιάσει τις δυνατότητες του σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, ο 5KPlayer προσκαλεί όποιον θέλει να τον δοκιμάσει και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει με δώρο μία Panasoic HC-VX1, συνδρομές YouTube Premium και άδειες για το 4K Video Converter.

Ο 5KPlayer είναι διαθέσιμο για τα Windows και Mac και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα