«Ζητούνται Έλληνες άνεργοι»

15:02 18/7/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι στον αγώνα αντιμετώπισης εξειδικευμένου προσωπικού εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσλάβουν νέους ανέργους από την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Πορτογαλία.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, Ούλριχ Βέμπερ τόνισε: "Σκεπτόμαστε πράγματι σε αυτή την κατεύθυνση".

Ο κ. Βέμπερ πρόσθεσε ακόμα πως "μέσω των θυγατρικών μας στο εξωτερικό Schenker Rail και Arriva έχουμε καλές προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι τέτοιο και συζητάμε αυτή τη στιγμή με τους συναδέλφους μας,

που βρίσκονται εκεί, για το τι μπορούμε να κάνουμε". Παράλληλα πρόσθεσε πως συγκεκριμένα μέτρα όμως δεν έχουν προγραμματισθεί ακόμη.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι συνειδητοποιούν σήμερα ότι ο αριθμός των αιτήσεων για πρόσληψη συρρικνώνεται, διότι οι υποψήφιοι έχουν εναλλακτικές στην αγορά εργασίας με τον διευθυντή προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων να επισημαίνει πως "αυτό το καταλαβαίνουμε πολύ καλά με το εξειδικευμένο προσωπικό των μηχανικών ή των οδηγών. Σε περιοχές όπως στο Μόναχο ή στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό για να βρουμε καλούς συνεργάτες".

Τα επόμενα 10 χρόνια οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα πρέπει να καλύψουν 80.000 θέσεις εργασίας. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι προετοιμάζονται για μια αλλαγή στην πολιτική του προσωπικού που θα περιλαμβάνει περισσότερους νέους και ανέργους με τον κ. Βέμπερ να προσθέτει πως "μόλις συμφωνήσαμε μια στενότερη παγγερμανική συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εργασία".
Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι έχουν ξεκινήσει ήδη ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 80 ημερών μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αργότερα μπορούν να εργασθούν ως προσωπικό στελέχωσης των συρμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα