Ζημιές 50 εκ. λιρών στην Λίβερπουλ

15:47 3/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η διοίκηση της Λίβερπουλ έδωσε στην δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό του προηγούμενου έτους από τον οποίο προκύπτει πως η ομάδα εμφανίζει ζημιές που φτάνουν τα 50 εκ. λίρες. Παρά το γεγονός πως τα χρέη της ομάδας μηδενίστηκαν έπειτα από την ανάληψη της διοίκησης από την Fenway Sports Group ωστόσο η αδυναμία κατασκευής νέου γηπέδου στο Στάνλεϊ Παρκ προκάλεσε "τρύπα" στα ταμεία της ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα, από τα 49,4 εκατ. λίρες που φτάνουν οι απώλειες

στα ταμεία της Λίβερπουλ, τα 35 εκατομμύρια αφορούν στα σχέδια, στις μελέτες και στις εγγυητικές επιστολές των Χικς και Ζιλέτ για την έκταση κοντά στο "Anfiled", η οποία προορίζονταν για την ανέγερση της νέας έδρας του συλλόγου. Η προθεσμία χάθηκε, αφού έληξε μέσα στο 2012, και μαζί το παραπάνω ποσό. Τον δικό τους ρόλο στις ζημιές έπαιξαν και τα χρήματα που έδωσε η Λίβερπουλ για την αποδέσμευση του Ρόι Χότζον τον Ιανουάριο του 2011 αλλά και για την απομάκρυνση του Πάρλοου.
Η διοίκηση της Λίβερπουλ υποστηρίζει πως η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά της είναι λογική λόγω του μεταβατικού σταδίου που περνά η ομάδα και υπογραμμίζει πως κατανοεί τις ανησυχίες του κόσμου για τις ζημιές αλλά όπως εξηγεί όλα γίνονται για να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα