«Η ΑΕΚ έχει μέλλον»

15:27 3/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ μίλησαν οι δύο αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, Φένια Παπαγεωργίου και Αθηνά Παπαφωτίου.

Αναλυτικά είπαν:

Για το πώς ξεκίνησαν:

Φ. Π. «Όπως πολλά παιδιά ξεκίνησα και εγώ παίζοντας βόλεϊ στο σχολείο. Γενικά, τα πήγαινα καλά με τον αθλητισμό. Με είδε η γυμνάστρια μου και με παρότρυνε να συνεχίσω. Πρώτη μου ομάδα ήταν ο Πανιώνιος. Το σίγουρο είναι όμως πως τα παιδιά θέλουν

βοήθεια και στήριξη για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Α.Π. «Και εγώ ασχολιόμουν από μικρή με τον αθλητισμό. Είχα ξεκινήσει με την κολύμβηση, λίγο τάε κβον ντο, γενικώς ότι υπήρχε κοντά στην περιοχή που έμενα. Αλλά με κέρδισε το βόλεϊ. Το βόλεϊ είναι το νούμερο ένα άθλημα για τα κορίτσια. Πρώτη μου ομάδα ήταν ο Ηλυσιακός που είναι πολύ καλή ομάδα όσον αφορά τα φυτώρια. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Δεν υπάρχουν γήπεδα για να παίξουν τα παιδιά. Εδώ δεν υπάρχουν γήπεδα για να προπονηθούμε εμείς που είμαστε στην ΑΕΚ και φέτος πήραμε το πρωτάθλημα».

Για το αν θα έφευγαν για το εξωτερικό:

Φ.Π. «Αν με ρωτάγατε πριν πέντε χρόνια θα έλεγα πως θα το σκεφτόμουν να φύγω στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχω φτιάξει την... προίκα μου, έχω γεμίσει το βιογραφικό μου και αν ερχόταν μία καλή πρόταση θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά επειδή δεν είμαι και μικρή σε ηλικία, προσωπικά και του χρόνου θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα».

Α.Π. «Θα έφευγα για το εξωτερικό αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Να υπήρχε το σωστό timing. Είναι αρκετά δύσκολο να παίρνεις μία τέτοια απόφαση. Πάντως γενικά οι ξένοι δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες παίκτριες».

Για το αν η φετινή επιτυχία της ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα ήταν μία «φωτοβολίδα»:

Φ.Π. «Γενικά στο γυναικείο βόλεϊ υπήρχαν φωτοβολίδες. Η ΑΕΚ όμως δεν νομίζω να έχει τέτοια πορεία. Είναι μία ομάδα που χτίστηκε για να είναι στην κορυφή. Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από πέρυσι, που είχαμε πάλι καλή ομάδα αλλά τελικά δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο. Χρειάστηκε χρόνος για να δέσει η ομάδα και είδαμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας φέτος. Πάντως, αυτό που προσπάθησαν οι βασικοί χρηματοδότες, οι κύριοι Μιχαήλ και Παπαδημητρίου το πέτυχαν και η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια μετά από μία συλλογική προσπάθεια».

Α.Π. «Η ΑΕΚ μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχε και το καλύτερο όνομα. Χρωστούσε παντού αρκετά λεφτά. Η προσπάθεια που άρχισε η διοίκηση ήθελε αρχικά πολύ μεγάλη υπομονή. Έτσι, κατάφεραν να αποκτήσει αξιοπιστία και να την εμπιστεύονται οι παίκτριες. Αν και το άθλημα είναι λίγο παρατημένο και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος χαμηλό κατά την γνώμη μου θεωρώ πως η προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ είναι αξιέπαινη».

Για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου:

Φ. Π. «Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε! Είναι κάποιες στιγμές στην καριέρα ενός αθλητή που δεν του βγαίνει τίποτα. Όσα σετ και να παίζαμε εκείνη
Keywords
Τυχαία Θέματα