Ζαγοράκης: «Ο Σάντος είναι σαν τις μέλισσες»

11:43 24/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ο αρχηγός της εθνικής στο «θαύμα» του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News», κάνοντας αναφορές κυρίως στη δουλειά και την προσωπικότητα των Φερνάντο Σάντος και Ότο Ρεχάγκελ.

Αναλυτικά μίλησε...

Για τους Σάντος και Ρεχάγκελ:

«Ο Σάντος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Γλυκύτατος. Εχει ισχυρή προσωπικότητα. Αλλά κυρίως είναι άνθρωπος της δουλειάς. Είναι πολύ μεθοδικός, έχει πλάνο, έχει στόχους, σχέδιο, επιμονή και υπομονή. Είναι διαφορετικός στο γήπεδο από ό,τι στη ζωή. Αυτός ο άνθρωπος που δεν γελάει, που είναι προβληματισμένος

και σοβαρός, στη ζωή είναι "έξω καρδιά". Ο Σάντος είναι σαν τις μέλισσες. Εργάζεται ακατάπαυστα για να βγάλει μια πλάκα από χρυσό μέλι.

Ο Ρεχάγκελ είναι ένας άνθρωπος που από την αρχή σε κάνει να πιστεύεις στον εαυτό σου και μετά παίρνει το παν από σένα. Σου επιτρέπει, όμως, να διατηρήσεις απόλυτα την προσωπικότητά σου. Και οι δυο επιμένουν στην τακτική. Ο Ρεχάγκελ ήξερε ότι είχε ραντεβού με την ιστορία και μας έπεισε κι εμάς να είμαστε όλοι μαζί παρόντες σε αυτό το ραντεβού. Ο Ρεχάγκελ δουλεύει με λιγότερες εντάσεις. Ημασταν πιο λάσκα μαζί του. Ο Ρεχάγκελ έχει κάτι το τελείως ξεχωριστό, θα μπορούσε να κερδίσει και την πιο δύσκολη μάχη, στηριζόμενος στην πίστη των στρατιωτών του».

Για το αν ο Πορτογάλος σεβάστηκε την κληρονομιά του Ρεχάγκελ:

«Απολύτως. Είναι έξυπνος άνθρωπος και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά».

Για το πώς είναι ο Σάντος ως άνθρωπος:

«Μορφωμένος, διαβάζει πολύ και έχει ποικίλα ενδιαφέροντα. Ορισμένες φορές σε ξαφνιάζει γιατί μιλάει απρόβλεπτα. Οπως οι πληρωμένες απαντήσεις που έδωσε στους ξένους δημοσιογράφους για τις προσβολές και την έλλειψη σεβασμού προς την Ελλάδα. Για σκέψου, το έκανε αυτό ένας άνθρωπος που δεν γεννήθηκε Ελληνας, αλλά αγάπησε την Ελλάδα και γνώρισε το βάθος της, το βάθος της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Τόσοι άνθρωποι πέρασαν από την πολιτική, αλλά αυτός έβαλε τα πράγματα σε τάξη με πληρωμένες απαντήσεις για τις προσβολές κατά των Ελλήνων, χωρίς να το περιμένει κανείς μας. Ο Σάντος έκανε αυτό που περίμεναν οι Ελληνες από τους ηγέτες τους».

Για το κοινό τους στοιχείο ως προπονητές:

«Δεν επηρεάζονται από πρόσωπα και καταστάσεις. Πράττουν αυτό που πιστεύουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα