Υποκλοπή συνομιλίας που αποδεικνύει τη χρήση χημικών απ'τον Ασάντ

20:53 4/9/2013 - Πηγή: AEK365

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ υψηλόβαθμου μέλους της Χεζμπολάχ και της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, στην οποία ο πρώτος φέρεται να δηλώνει ότι ο πρόεδρος της Συρίας διέπραξε σφάλμα διατάσσοντας το χτύπημα. Οι υπηρεσίες θεωρούν τη συνομιλία αυτή στοιχείο που υποδεικνύει την υπαιτιότητα του συριακού καθεστώτος για την επίθεση με χημικά όπλα στα προάστια της Δαμασκού.


Σχετική ενημέρωση έγινε από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών BND σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές, παρουσία του επικεφαλής διπλωματίας Γκίντο

Βέστερβελε.

Συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της BND είπε στους βουλευτές ότι στα στοιχεία που υποδεικνύουν την ευθύνη του Άσαντ για την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού περιλαμβάνεται και ένα τηλεφώνημα μεταξύ ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό.

Στο τηλεφώνημα αυτό, το μέλος της σιιτικής οργάνωσης, που μάχεται υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και υποστηρίζεται από το Ιράν, φέρεται να υποστηρίζει ότι η εντολή που έδωσε ο Σύρος πρόεδρος για την επίθεση ήταν «λάθος» και ότι «έχει χάσει την ψυχραιμία του».

Η Γερμανία δια της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει πως η διεθνής απάντηση πρέπει να απαντήσει στο καθεστώς Άσαντ για την επίθεση της 21ης Αυγούστου, ωστόσο έχει αποκλείσει κάθε γερμανική συμμετοχή χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα