Υπεύθυνοι λειτουργίας λούνα παρκ: Δεν φταίμε εμείς, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε την τραγωδία!

16:11 2/5/2014 - Πηγή: AEK365

Στο έκτακτο καιρικό φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου απέδωσαν το τραγικό δυστύχημα, με κατάληξη το θάνατο του 13χρονου, οι 2 βασικοί κατηγορούμενοι και υπεύθυνοι για τη λειτουργία του λούνα παρκ. Ο Ελληνας αντιπρόσωπος προσκόμισε, σύμφωνα με το συνήγορο του, όλα τα δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα παρκ στην ανακρίτρια, όχι όμως και στο Δήμο, αφού -όπως είπε- δεν του τα είχαν ζητήσει.
Στο ερώτημα αν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε πιστοποίηση λειτουργίας, ο κατηγορούμενος υποστήριξε

ότι επειδή ήταν καινούριο, η εταιρεία δεν είχε προλάβει να κάνει πιστοποίηση, ενώ σύμφωνα με το συνήγορο του το γεγονός ότι δεν υπήρξε περίφραξη, οφείλεται στο μισθωτήριο. Αυτό απαγόρευε κάθε μεταβολή στο χώρο, επειδή το λούνα παρκ ήταν μετακινούμενο.
Ο Ιταλός εκμισθωτής των μηχανημάτων υποστήριξε πως το εν λόγω φουσκωτό είναι πιστοποιημένο από την ΕΕ και χρησιμοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες σε χώρους αναψυχής μικρών παιδιών.
Στη συνέχεια απολογήθηκαν οι δύο αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές που ήταν παρόντες στο λούνα παρκ την ημέρα του τραγικού περιστατικού.
Συγκλονίζει, πάντως, η είδηση πως την ημέρα της τραγωδίας, η μόνη οικογένεια που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν αυτή του άτυχου 13χρονου.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα