Ξέσπασε ο Κόντε

19:42 23/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο προπονητής της Γιουβέντους είχε πει ότι θα μιλήσει στο τέλος αυτής της ιστορίας -που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δέκα μηνών από τους πάγκους- και το έκανε τώρα, μία μέρα μετά την απόφαση της έφεσης και δύο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Φανερά εκνευρισμένος, ο Κόντε επιτέθηκε στους πάντες και τα πάντα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Αντρέα Ανιέλι που είχε δώσει το στίγμα του την Τετάρτη.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

«Τους άκουσα όλους με απόλυτο σεβασμό όλο αυτό το διάστημα. Δεν μιλούσα,

απλά άκουγα τους πάντες να μιλάνε και να λένε αυτά που ήθελαν να πουν. Το αν είμαι σωστός ή όχι ως άνθρωπος το ξέρω πολύ καλά εγώ και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Με εκνεύρισε, όμως, απίστευτα ένα από τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής που είπε χθες ότι θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με την ποινή μου. Προφανώς αυτό το άτομο ήθελε να δει το πρόσωπο του στα εξώφυλλα των εφημερίδων και είπε όσα είπε. Εγινε γνωστός εκμεταλλευόμενος το όνομα μου, γίνονται κι αυτά, τι να κάνουμε;

Εγώ ξέρω ότι δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα στη ζωή μου αλλά για μήνες με προβάλουν όλοι ως το κεντρικό πρόσωπο σε ένα στοιχηματικό σκάνδαλο. Προβάλουν εμένα ως κεντρικό πρόσωπο και όχι τον Φίλιπο Καρόμπιο... Για τον αθλητικό εισαγγελέα, βέβαια, ο Καρόμπιο δεν είναι Φίλιπο αλλά Πίπο... Επαναλαμβάνω, τον θεωρεί Πίπο και όχι Φίλιπο. Είναι σαν δικό του παιδί.

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Για την ποινική δικαιοσύνη, την εισαγγελία της Κρεμόνα που ερεύνησε την υπόθεση, ο Καρόμπιο είναι αναξιόπιστος. Για τον αθλητικό εισαγγελέα όμως, τον εισαγγελέα δηλαδή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο Καρόμπιο είναι αξιόπιστος και ο Κόντε αναξιόπιστος.

Θεωρούν αξιόπιστο έναν άνθρωπο που επί 3,5 χρόνια, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, έστηνε αγώνες και πουλούσε την ομάδα του, τους συμπαίκτες του, την οικογένεια του... Αυτή είναι η αθλητική δικαιοσύνη που έχουμε αλλά κάποιοι βολεύονται με αυτή και τη στηρίζουν. Δεν πειράζει, αφού έτσι θέλουν να κάνουν, ας συνεχίσουν να βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτό που συμβαίνει τώρα σε μένα, μπορεί αύριο να συμβεί σε αυτούς και τότε θα πρέπει να αποδείξουν αυτοί ότι είναι αθώοι, όταν θα τους κατηγορεί κάποιος που έχει ομολογήσει τι άνθρωπος είναι.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κάποιους τους ενοχλεί ο Κόντε. Τους ενοχλεί ο Κόντε που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις πέρυσι κατέκτησε το Scudetto με τη Γιουβέντους, έχοντας άψογη συνεργασία με τη διοίκηση και ποδοσφαιριστές αφοσιωμένους 100%. Είμαι σε μια ομάδα που οι μισοί την λατρεύουν και οι άλλοι μισοί την μισούν. Αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρετε όλοι.

Πείτε μου τώρα τι θα γίνει από εδώ και πέρα... Τι θα γίνει; Θα φοβόμαστε να κάνουμε παρατηρήσεις σε έναν ποδοσφαιριστή γιατί μπορεί την επόμενη μέρα αυτός να πάει να πει κάτι εναντίον μου και μετά θα πρέπει να αποδείξω εγώ ότι δεν λέει αλήθεια; Μπορεί, βέβαια, να μπει και μικροκάμερα στο κε

Keywords
Τυχαία Θέματα