Xριστοδούλου: Νίκη με ψυχή

19:42 23/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο προπονητής της ΑΕΛ Λεμεσού, μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (2-1) κόντρα στην Άντερλεχτ, τόνισε πως οι παίκτες του μπορεί να αμείβονται με λιγότερα χρήματα σε σχέση με εκείνους του βελγικού συλλόγου, όμως με το πάθος και την ψυχή που έδειξαν κατάφεραν να κάμψουν την αντίστασή τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πάμπρος Χριστοδούλου στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το αν το ματς με την Άντερλεχτ ήταν πιο εύκολο ή πιο δύσκολο απ' ότι αρχικά εκείνος πίστευε:

«Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε παίκτες που είναι φιλόδοξοι. Έχουμε κάνει ένα σύνολο που έχει ως πρώτο στόχο την ομάδα και μετά το άτομο. Η Άντερλεχτ είναι μια ομάδα με μεγάλο ρόστερ. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά, αλλά η ψυχή και το πάθος των παικτών. Το αποτέλεσμα μπορούσε να ήταν καλύτερο για εμάς. Γι' αυτό και οι παίκτες μου δεν ήταν τόσο χαρούμενοι στο τέλος».

Για την καλή πορεία της ΑΕΛ, παρά την απειρία των παικτών της:

«Για εμένα πάνω απ' όλα είναι η δουλειά που θα γίνει στην ομάδα. Είναι ένα πακέτο που έχει μεγάλη βαρύτητα στον σύλλογο. Ωστόσο, η Άντερλεχτ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αν δουλεύεις σωστά μπορεί να έχεις τύχη απέναντι σε τέτοιους συλλόγους. Αν και η απειρία κάποιων παικτών μας, μας έκανε να δεχτούμε το γκολ. Αυτό που μας λείπει είναι 1-2 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι να έχουν παραστάσεις από τέτοια ματς».


Για το γεγονός πως η ομάδα της Λεμεσού έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα:

«Είχαμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο πως θα "χτίζαμε" μια ομάδα χωρίς λεφτά αλλά με σχέδιο. Για μένα δεν είναι σημαντικό το να πάρεις ονόματα, αλλά να κάνεις καλή δουλειά. Δεν το κρύβω πως το μπάτζετ μας μπορεί να είναι μικρό, αφού είναι γύρω στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει, καθώς δεν μου αρέσει να υπάρχουν παίκτες στα αποδυτήρια με πολύ μεγάλα συμβόλαια και δίπλα τους να είναι άλλοι, οι οποίοι να αμείβονται με πολύ λιγότερα».

Για το αν θα πάρει άλλους παίκτες εφόσον η ομάδα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Το ρόστερ έχει κλείσει μέχρι στιγμής. Αλλά η ομάδα θα πρέπει πρώτα να προκριθεί και μετά να δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε, καθώς μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Βέλγιο».

Για το αν πιστεύει πως αν έπαιζαν περισσότεροι Κύπριοι ποδοσφαιριστές θα είχαν περισσότερο άγχος:

«Οι Κύπριοι παίκτες που είναι στην ομάδα έχουν εμπειρίες. Είναι ποδοσφαιριστές που έχουν μπει στο σύνολο, κάτι που είναι σημαντικό για εμένα. Από εκεί και περά αν κάποιος είναι Κύπριος ή ξένος δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο για εμένα. Αυτός που είναι στην καλύτερή του μέρα είναι εκείνος που παίζει στην βασική ενδεκάδα».

Για το αν αυτό που έχει κάνει με την ΑΕΛ το έχει εμπνευστεί από κάποια άλλη ομάδα:

«Εδώ και οκτώ χρόνια που είμαι προπονητής αυτό είναι το στυλ που έχω ακολουθήσει σε όλες τις ομάδες μου. Παρακολουθώ τα πρωταθλήματα της Βραζίλιας και της Πορτογάλιας πάντα με του

Keywords
Τυχαία Θέματα