Ξεμπρόστιασαν διοίκηση και παίκτες οι φανατικοί της Μίλαν

22:52 14/3/2014 - Πηγή: AEK365

Οι φανατικοί της Κούρβα Σουντ της Μίλαν εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται σε διοίκηση και παίκτες για την κατάσταση στην ομάδα προαναγγέλλοντας παράλληλα οργανωμένη διαμαρτυρία την Κυριακή.

«Αρκετά! Μετά και την τελευταία απογοήτευση σε αυτή την τραγική σεζόν και αφού έχουμε ήδη διαμαρτυρηθεί από τον Δεκέμβριο, αποφασίσαμε ότι η υπομονή τελείωσε και εστιάζουμε σε αυτά που, σύμφωνα με τη δική μας γνώμη ως οπαδοί, είναι τα σημεία-κλειδιά που έφεραν τη δική μας Μίλαν σε αυτή την κατάσταση.

Γυρίζουμε στο περασμένο καλοκαίρι

και συγκεκριμένα στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας κάναμε τις "προτάσεις" μας στη διοίκηση για το πώς να ενισχύσει την ομάδα. Σηκώσαμε τότε ένα πανό στην κούρβα, με το οποίο ζητούσαμε από τη διοίκηση να ενισχύσει την ομάδα στην άμυνα και το κέντρο και να αποφύγει την, προφανώς αχρείαστη, απόκτηση του Μάτρι. Η απάντηση του Γκαλιάνι μέσω της τηλεόρασης ήταν ξεκάθαρη: Δεν κάνουν οι οπαδοί τις μεταγραφές και όποιοι διαμαρτύρονται είναι η μειονότητα.

Σήμερα τα γεγονότα μιλάνε καθαρά, ο Μάτρι έφυγε τον Ιανουάριο ως αχρείαστος και ακόμη πιο αχρείαστες κινήσεις έγιναν για την άμυνα και το κέντρο. Η ιστορία της Μίλαν ήταν πάντα συνδεδεμένη με σπουδαίους πρωταθλητές και απεριόριστο μπάτζετ στις μεταγραφές. Σήμερα, όμως, η ιστορία είναι διαφορετική και η οικονομική στενότητα έχει ως συνέπεια μεταγραφές με λίγα λεφτά και μάλιστα ξοδεύονται με λάθος τρόπο.

Ρωτάμε, για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν να αποδεσμεύθηκε ο Αμπροζίνι, ο οποίος εκτός από αρχηγός ήταν και μια δυνατή φωνή στα αποδυτήρια... Ρωτάμε, πολύ περισσότερο, πώς είναι δυνατόν να έμεινε ελεύθερος ο Πίρλο για να μην του δοθεί ένα τριετές συμβόλαιο με τους όρους που ήθελε, για να βλέπουμε τώρα, δύο χρόνια μετά, ένα τέτοιο συμβόλαιο στο Χόντα. Πολλοί μέτριοι ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται σαν πρωταθλητές, πολλοί τελειωμένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται στη Μίλαν μόνο επειδή έχουν ένα καλό όνομα και μπορεί να ηρεμήσουν τον κόσμο.

Σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βλέπουν όλοι καθώς η Μίλαν είναι στο -37 από τον πρωτοπόρο και έξω από όλους τους στόχους! "Ok", απλά όποιος μας είπε πριν κάτι μήνες ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε για μεταγραφές, θα πρέπει τώρα να αναλάβει την ευθύνη και να κάνει στην άκρη. Ίσως η είσοδος της Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι στη διοίκηση προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιον;

Σε κάποιον που αντί να οργανώσει μια ομάδα σκάουτερ και σοβαρές ακαδημίες, ήταν απασχολημένος με το να κάνει δουλειές με τους ίδιους μάνατζερ, οι οποίοι αισθάνονται πλέον την Μίλαν σαν το σπίτι τους; Η απάντηση προς όλους, από το 2007 ως σήμερα, ήταν μία: "Είμαστε το κλαμπ με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους". Και πίσω από αυτή την απάντηση καλύπτονταν αποτυχίες και πωλήσεις, χτίζονταν ομάδες με ποδοσφαιριστές πληρωμένους υπερβολικά παρά την αμφισβητούμενη αξία τους, κοροϊδεύοντας όσους υπέφεραν πραγματικά για αυτές τις αποτυχίες: Τους οπαδούς της Μίλαν.

Ερχόμαστε τώρα στην ομάδα, στην οποία βρίσκονται λίγοι σοβαροί επαγγελματίες, δίπλα στους οποίους είναι άχρηστοι καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν ως πρώτη σκέψη να βάλουν ηλίθιες φωτογραφίες στα social media και να κλείσουν τραπέζι για το κλαμπ το βράδυ.

Στείροι χαρακτήρες που αισθάνονται πρωταθλητές αλλά στο γήπεδο αποδεικνύουν ότι αξίζουν λίγα ή τίποτα. Είναι η ώρα να φύγουν, αφήνοντας έστω λίγη αξιοπρέπεια σε αυτή την ομάδα. Κουραστήκαμε, πλέον, να μας κοροϊδεύουν κακομαθημένα παιδάκια που νομίζουν ότι είναι παικταράδες. Παραδειγματιστείτε από αληθινούς επαγγελματίες όπως οι Μοντολίβο, Μπονέρα, Αμπιάτι, Κακά, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Ντε Γιονγκ, Πόλι, Πατσίνι, για να ονομάσουμε κάποιους. Ελπίζουμε ότι ο νέος προπονητής Ζέεντορφ θα πάρει σοβαρά μέτρα εναντίον όλων αυτών που δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία.

Περιμένουμε όλους τους οπαδούς πριν την έναρξη του Μίλαν-Πάρμα την Κυριακή για να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας με όλα αυτά. Ακούμε παράπονα από όλους επί χρόνια οπότε τώρα αποδείξτε και εσείς ότι αγαπάτε πραγματικά αυτή την ομάδα και ελάτε δίπλα μας σε αυτή την ημέρα διαμαρτυρίας. Curva Sud Milano».'

Keywords
Τυχαία Θέματα