Βρήκαν όπλα και εκρηκτικά σε φουσκωτό

16:10 30/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μπροστά σε μια υπόθεση διακίνησης και εμπορίας όπλων αλλά ενδεχομένως και με «άρωμα» τρομοκρατίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης όταν λιμενικοί ακινητοποίησαν ταχύπλοο σκάφος μήκους επτά μέτρων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Μέσα στο σκάφος βρέθηκαν δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες αλλά και εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr έχουν συλληφθεί και οι τέσσερις επιβαίνοντες - δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, πιθανότατα Σύροι - στο σκάφος.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων, σήμανε συναγερμός στην αντιτρομοκρατική, η οποία ξεκίνησε έρευνες σε σπίτια που είχαν ενοικιάσει τα συγκεκριμένα άτομα σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη.
Μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας όπλων τα οποία προωθούνταν μέσω Τουρκίας στην ελληνική «μαύρη» αγορά.
Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα