Βλάχος: Μην πέσουμε όλοι πάνω τους

22:57 29/8/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά το τέλος της παρουσίασης των Κατίδη και Κατσικοκέρη και λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους δημοσιογράφους (και φυσικά στο aek365 που ήταν στα Σπάτα) για τις μεταγραφές που έγιναν. Ο προπονητής μίλησε με καλύτερα λόγια για τους δύο Έλληνες παίκτες, αλλά και τον Κορδέρο, συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν πρέπει να πέσει όλο το βάρος πάνω τους. Αναλυτικά ο Βλάχος είπε:

Για τους Κατίδη, Κατσικοκέρη, Κορδέρο:

«Θα κρατήσω χαμηλούς τόνους, όπως κάνω πάντα στη ζωή

μου. Ο Κορδέρο, ο Κατίδης και ο Κατσικοκέρης, είναι όπως όλα τα παιδιά εδώ. Δε διαφέρουν σε τίποτα. Ο Κατίδης έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά στο Euroτων Νέων. Είναι ένα τρομερό ταλέντο, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε πάνω του και να τον τρελάνουμε. Αν μπορέσει να κάνει τη διαφορά θα είναι μεγάλη μου χαρά, τόσο δική μου, όσο και των συμπαικτών του και της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο. Είναι αξιόλογοι παίκτες και χρειάζονται χρόνο. Πρέπει να μάθουν τι θέλω εγώ, τι ζητάνε οι συμπαίκτες τους. Αυτά είναι δύσκολα στοιχεία. Καλό θα είναι να μην αρχίσουμε να λέμε ότι αυτοί θα κάνουν τη διαφορά. Μακάρι να την κάνουν! Να είμαστε συγκρατημένοι και χάσουμε άδικα αυτά τα παιδιά».

Για τον Κορδέρο:

«Είναι αναμφισβήτητα καλός παίκτης. Είναι «8άρι», αλλά μπορεί να παίξει και πίσω από το σέντερ φορ. Όμως επειδή γνωρίζετε το πρόβλημά μου, σε μία συζήτηση που είχα μαζί του τον ρώτησαν αν παίξουμε με δύο αμυντικά χαφ αν μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος και μου είπε ξεκάθαρα «Κανένα πρόβλημα». Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει αυτή την υποδομή, προερχόμενος από το ισπανικό πρωτάθλημα σου λέει ότι μπορεί, θεωρώ ότι πρέπει να τον εμπιστευτείς».

Για το ενδεχόμενο να κάνει η ΑΕΚ άλλη μία μεταγραφή:

«Έχω «βαφτίσει» τον Γιάγκο αμυντικό χαφ και από εκεί και πέρα, έχω μόνο τον Ρίκκα που δεν είναι «καθαρός» κόφτης. Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε ένα αμυντικό χαφ και ένα αριστερό μπακ θα διάλεγα ξεκάθαρα το πρώτο. Να έχω ένα παίκτη που θα δίνει «μάχες» και να "καθαρίζει" στο κέντρο"».

Για τον Λαγό:

«Είναι ευχάριστη έκπληξη για μένα. Δεν ξέρω τι λέγατε μέχρι πέρσι και πόσα λάθη έχει κάνει για τον εαυτό του. Του είπα ότι έχει προδώσει τον εαυτό του. Όταν ήρθε ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές που είχαν γίνει. Ο Παναγιώτης είναι αξιόλογο παιδί. Στις προπονήσεις και στα ματς βοηθάει τα νέα παιδιά, μου δίνει τη δυνατότητα να έχω έναν παίκτη για τρεις θέσεις. Στηριζόμαστε πάνω σε αυτόν».

Για την ομάδα:

«Η ομάδα θέλει χρόνο. Αν έχουμε υπομονή... θέλουμε δύο χρόνια. Φέτος βάζουμε την υποδομή και του χρόνου θα δείτε άλλη ομάδα. Μπορούμε να αντέξουμε; Ούτε εγώ δεν... μπορώ! Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα είμαστε συνέχεια στεναχωρημένοι. Ωραία τα λόγια, αλλά προτιμώ να μην παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Το άλλο διορθώνεται»!

Keywords
Τυχαία Θέματα