Βήμα πρόκρισης για ΑΠΟΕΛ

21:01 8/1/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

Ολυμπιακός Λ.-Δόξα Κ.: 1-3

Προβάδισμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο εξασφάλισε η Δόξα, που επικράτησε με σκορ 1-3 του Ολυμπιακού στο Μακάρειο.

Πολύ καλύτερη η ομάδα της Κατωκοπιάς μέχρι το 60', κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 0-3 χάρη σε δύο τέρματα του Λεάντρο (11' και 51') και του Βιλέλα στο 56'. Ο Ολυμπιακός

μείωσε το σκορ στο 76' με τον Κυριάκο Βασιλείου, ενώ προσπάθησε και για δεύτερο γκολ μετά την απευθείας αποβολή του Μάρκες, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου εκ νέου στο Μακάρειο.

ΑΕΚ Κουκλία-Ερμής Α.: 1-0

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η ΑΕΚ Κουκλιών, που επικράτησε του Ερμή με σκορ 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αλέξης Γαρπόζης με εύστοχή εκτέλεση πέναλτι στο 55΄. Την ανατροπή έκανε ο Ταραλίδης στον Γουέσλεμ. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 35' λόγω αποβολής του Ντε Πίνα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Απόλλων Λ.-Νέα Σαλαμίνα: 1-0

Με τον Φώτη Παπουλή να σκοράρει το μοναδικό γκολ στον αγώνα στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού και να χάριζει την νίκη στην ομάδα του, απονέμοντας παράλληλα δικαιοσύνη, αφού ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, παίρνοντας έτσι ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στο "Αμμόχωστος".

ΕΝΠ-Εθνικός Άχνας: 0-0

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ένωση και Εθνικός, καθώς εξήλθαν ισόπαλοι 0-0 στο Παραλίμνι. Οι δύο ομάδες είχαν καλές φάσεις για γκολ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, επομένως η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί 29 Ιανουαρίου στο Δασάκι.

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λ.: 1-0

Ο Σίλιαν Σέρινταν πέτυχε το γκολ (39') που έκρινε την πρώτη μονομαχία ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, αλλά ο Γκουστάβο Μαντούκα έκανε όλη τη δουλειά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού από τα πόδια του ξεκίνησαν όλες οι ευκαιρίες των γηπεδούχων. Το 1-0 δίνει προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο η ρεβάνς σε μία εβδομάδα, όπου η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει για τρίτη διαδοχική χρονιά την πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα