Βίασαν δημοσιογράφο στην πλατεία Ταχρίρ

21:12 28/6/2012 - Πηγή: AEK365

Μια ακόμα νεαρή δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των Αιγυπτίων για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη χώρα τους.

Η 21χρονη Νατάσα Σμιθ, η οποία είναι φοιτήτρια δημοσιογραφίας, όπως λέει δέχτηκε βίαιη επίθεση από «ομάδα άγριων ζώων», οι οποίοι την έγδυσαν, της έγδαραν το δέρμα, την έσφιξαν δυνατά στο στήθος και την κακοποίησαν.

Στο μπλογκ της περιγράφει την ανατριχιαστική στιγμή λέγοντας:

«Το μόνο που μπορούσα να δω είναι τα βλέμματα πολλών επάνω μου καθώς με περιέφεραν σαν 'φρέσκο κρέας'. Άρχισα να τσιρίζω. Καταλάβαινα τι συνέβαινε και ήμουν αδύναμη, δε μπορούσα να το σταματήσω. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση. Άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως είναι 'αυτό'. Ίσως αυτός είναι ο τρόπος που θα πεθάνω. Είχα ζήσει καλά μέχρι τώρα. Είτε ζήσω, είτε πεθάνω, αυτό που συμβαίνει τώρα θα τελειώσει σε λίγο», ανέφερε.

Τελικά, η κοπέλα σώθηκε χάρη στην επέμβαση δύο άλλων ανδρών και ντόπιων γυναικών οι οποίοι αφού την οδήγησαν σε μια σκηνή, της έδωσαν να φορέσει ρούχα και μια μπούρκα.

«Οι γυναίκες μου είπαν ότι μου επιτέθηκαν επειδή υπήρξαν φήμες ότι ήμουν κατάσκοπος. Ακόμη κι αυτό να ήταν η αιτία, χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να κακοποιήσουν μια νεαρή, ξανθιά, δυτική κοπέλα», είπε.

Ωστόσο, όπως λέει αυτή η περιπέτειά της της έδωσε απλώς περισσότερη δύναμη, για να συνεχίσει να παλεύει ώστε να αποκαλύψει σε όλο τον κόσμο το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης που είναι συχνό φαινόμενο σε αυτή τη χώρα.

«Θα το ξεπεράσω και θα γίνω πιο δυνατή και σοφή. Τα ρεπορτάζ μου θα είναι γεμάτα πάθος για να κάνω τους ανθρώπους να καταλάβουν πόσο σοβαρό θέμα είναι αυτό. Συμβαίνει συχνά και πρέπει να σταματήσει», γράφει.

Keywords
Τυχαία Θέματα