Βέλιτς: Βοσνία και Ελλάδα θα παίξουν για να μην χάσουν

15:20 20/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την Παρασκευή στην Ζένιτσα η Βοσνία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ με τις δυο ομάδες να έχουν πάρει τα μέτρα τους ώστε να μην χάσουν όπως υπογράμμισε ο Γιάσμινκο Βέλιτς ο οποίος ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βέλιτς στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6
- Για το ματς της Βοσνίας με την Ελλάδα:

«Είναι πολύ κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες. Νομίζω υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ τους και υπάρχει το ίδιο ακριβώς κλίμα που υπήρχε και στο πρώτο ματς με την Αθήνα. Και η Βοσνία και η Ελλάδα θα πάρουν τα μέτρα τους προκειμένου να μη χάσουν το ματς. Περιμένω πάντως ένα αρκετά κλειστό ματς, χωρίς να ξεφύγει το σκορ».
- Για τις δηλώσεις του Σούσιτς πως ακόμα και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα: «Αυτό που ξέρω είναι πως μέσα στην ομάδα υπάρχει ένας ρεαλισμός. Έχει αλλάξει την νοοτροπία της. Έβγαινε προς τα έξω μια υπερβολική εκτίμηση της ομάδας αλλά ξεχνούν πως ακόμα δεν έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Τώρα υπάρχει ρεαλισμός και όπως είπε ο Σούσιτς ακόμα και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα και είναι πολύ πιθανό να το εννοεί».
- Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων: «Η Βοσνία μπορεί να σκοράρει αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως εναντίος ομάδων που είναι χαμηλότερης δυναμικότητας. Στα κρίσιμα ματς έχω την εντύπωση πως δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι πως η μία ομάδα στηρίζεται στον ενθουσιασμό που έχει από την μέση και μπροστά και η ελληνική ομάδα στηρίζεται στο οργανωμένο της παιχνίδι. Το πρόβλημα των ομάδων είναι πως δεν μπορούν να βρουν μια ισορροπία. Για την Ελλάδα να αμύνεται και να παράγει ταυτόχρονα ποδόσφαιρο ενώ η Βοσνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κομμάτι του παιχνιδιού όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια της. Μας έχει συνηθίσει η Ελλάδα πως δεν κάνει αμυντικά λάθη και νομίζω πως έχει πιθανότητες να πάρει θετικό αποτέλεσμα».
- Για την ενδεχόμενη απουσία του Πιάνιτς: «Ο Πιάνιτς είναι ίσως ο καλύτερος και ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής της Βοσνίας. Και να παίξει ο Πιάνιτς, πρέπει να πούμε πως προέρχεται από έναν τραυματισμό και λείπει εδώ και 18 μέρες οπότε είναι πολύ πιθανόν να μην είναι αυτός που ξέρουμε. Είναι τυχερή η Ελλάδα που δεν θα αντιμετωπίσει τον Πιάνιτς αν δεν παίξει τελικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα