Βαξεβάνης κατά ελληνικών ΜΜΕ και κυβέρνησης

15:44 23/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μίλησε στο βρετανικό New Statesman επικρίνοντας έντονα τα ελληνικά ΜΜΕ και την κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι η πρώτη φορά από την περίοδο της δικτατορίας που οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να βασίζονται στην ενημέρωση που λαμβάνουν από τα εγχώρια ΜΜΕ για να σχηματίζουν εικόνα περί όσων συμβαίνουν στη χώρα.

Επιπλέον τονίζει ότι κάθε είδους ανεξάρτητη δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή από την κυβέρνηση που έχει τρόπους χειραγώγησης των ΜΜΕ.

Παράλληλα επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης καθώς δημιουργούν αισθήματα φόβου στους πολίτες σχετικά με τους μετανάστες και για υπερβολή στην παρουσίαση της απειλής που συνιστά η Χρυσή Αυγή, κάτι που επισημαίνει ότι έχει συμβάλλει στην ενίσχυσή της. Συμπληρώνει ότι όπως και στην υπόθεση της δικής του δίωξης μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ο μόνος τρόπος να ενημερωθούν οι Έλληνες για όσα γίνονται στη χώρα τους είναι μέσω των ξένων ΜΜΕ ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι η απονομή διεθνών δημοσιογραφικών βραβείων προς το πρόσωπό του δεν έχει ακουστεί στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει την απειλή διώξεων από την ελληνική κυβέρνηση κατά ξένων ΜΜΕ για αποκαλύψεις και καταγγελίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα