Βασιλόπουλος: Άνοδο για εμάς και τον κόσμο

21:55 9/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ έχει πετύχει το 6 στα 6 στο Πρωτάθλημα της Α2 και θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς για να καταφέρει βήμα-βήμα να φτάσει στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Την ίδια άποψη έχει και ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος μίλησε στο aek365.gr, που βρέθηκε στην προπόνηση της Ένωση πριν την αναχώρησή της αποστολής για το Ναύπλιο, όπου θα καταλύσει σήμερα το βράδυ, πριν το κρίσιμο παιχνίδι με

την αξιόμαχη ΑΕΚ Άργους.

Ο αρχηγός της Ένωσης επέστρεψε στην ομάδα μετά την περίοδο του 2008-2009, χωρίς να το πολυσκεφτεί, λόγω της αγάπης του για την ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως την φετινή αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Α2. Αυτό ήταν και ένα στοιχείο που έκανε ακόμα πιο πολύ τον 25χρονο πλέι μέικερ να θέλει να ενσωματωθεί στο ρόστερ της Βασίλισσας για να καταφέρει με την παρουσία του και τις εμφανίσεις του, οι οποίες είναι εξαιρετικές μέχρι τώρα, να ανεβάσει ξανά την ΑΕΚ στην κορυφή.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στο aek365.gr, στην οποία μίλησε για τους στόχους του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, τον κόσμο, αλλά και την ΠΑΕ.

-Φώτη, η ΑΕΚ φέτος δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην Α2. Εσύ πόσο εύκολα πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην ομάδα;

-Σίγουρα αυτό που έγινε ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ, όλα τα παιδιά παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και περιμέναμε να μάθουμε λεπτομέρειες. Όταν όλα εξελίχθηκαν ομαλά εγώ πήρα την απόφαση μέσα σε δύο λεπτά, ειδικά από την στιγμή που μπορούσα να σπάσω το συμβόλαιό μου με το Παγκράτι. Έτσι ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας δυο μέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως για τον κόσμο θα μετρήσει η άνοδος είτε με 30 νίκες είτε δύσκολα. Αυτό που μετράει είναι η άνοδος στην Α1 και όχι στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν ο σύλλογος πέρυσι, αλλά με μια υγιή κατάσταση.

-Στα μέσα της χρονιάς αναγκαστήκατε να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα με την αλλαγή του προπονητή. Μετά από ένα σερί νικών και σε αυτή την φάση θέλουμε ένα σχόλιο για την κίνηση αυτή.

-Η χρονιά για μας ξεκίνησε περίεργα. Την Πέμπτη μπήκαμε στο γήπεδο και το Σάββατο είχαμε παιχνίδι. Ευτυχήσαμε να μπούμε με το δεξί στο Πρωτάθλημα, αλλά στην συνέχεια μας βγήκε η κούραση και σε συνδυασμό με κάποιες απουσίες συν της δικιάς μου, φτάσαμε να κάνουμε το αρνητικό σερί των τριών αγωνιστικών. Εκεί έγινε η αλλαγή προπονητή που όπως φάνηκε στην συνέχεια μας επηρέασε θετικά και καταφέραμε να βγάλουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων. Ο κ. Λιόγας έχει την εμπειρία της κατηγορίας και κατάφερε να ξεκαθαρίσει στον κάθε παίκτη τους στόχους και το τι θέλει από κάθε παίκτη, ενώ επέβαλλε την πειθαρχία, κάτι που είναι σημαντικό σε μια ομάδα. Φυσικά όλα αυτά με την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου που δεν έδειξε να επηρεάζεται από το αρνητικό αυτό σερί στην διοργάνωση μας αγκάλιασε και όλα πήγαν καλά.

ΑΕΚ μπορεί να αγωνίζεται στην Α2, αλλά όπως φαίνεται μέχρι στιγμής το οργανωτική της επίπεδο είναι αντάξ

Keywords
Τυχαία Θέματα