Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θέλει να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο

15:04 2/2/2015 - Πηγή: AEK365

«Η Ελλάδα θέλει να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη γαλλική «Le Monde», μετά τη συνάντησή του με το Γάλλο ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν, τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
Όπως εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών, «η ορθή στρατηγική για τον Σίσυφο είναι να σταματήσει να σπρώχνει τον βράχο του, όχι να έχει στόχο να τον ανεβάσει στην κορυφή του λόφου».
Τονίζει, ότι η κυβέρνηση

είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με τους εταίρους της και δε θα ενεργήσει κατά μονομερή τρόπο.
Ο κ. Βαρουφάκης προσθέτει, ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται «να κάνει ‘επανεκκίνηση' του προγράμματος που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα και στηριζόταν σε μία εσφαλμένη λογική».
Εξήγησε μάλιστα, ότι «τα δύο κύρια σφάλματα των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες είναι η διαρκής προσφυγή στον δανεισμό χωρίς σκέψη για το μέλλον και η απουσία μεταρρυθμίσεων».
Αναφερόμενος στους επενδύτες, αναφέρει ότι η κυβέρνηση θέλει να τους διαβεβαιώσει, ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα».
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «εν μέσω μίας κρίσης αποπληθωρισμού, δεν είναι πολύ έξυπνο να πουλήσει κανείς τα οικογενειακά κοσμήματα για ψίχουλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα