«Βαρόμετρο» ο Ντούσαν

19:57 7/1/2015 - Πηγή: AEK365

Πριν τον (τελευταίο) αγώνα με το Ρέθυμνο, τρεις ήταν οι παίκτες που είχαν αγωνιστεί και στους 13 -έως τότε- αγώνες της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι Ντούσαν Σάκοτα, Λεωνίδας Κασελάκης και Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο δεύτερος δεν χρησιμοποίηθηκε κόντρα στους Κρητικούς για λόγους τακτικής και ο τρίτος έμεινε εκτός αποστολής, εξαιτίας τραυματισμού. Πλέον, όμως, κινδυνεύει και το «ρεκόρ» του Σάκοτα, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, λίγες ημέρες πριν το δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΟΚ

στην Πυλαία.

Για την ακρίβεια, ενδεχόμενη ζημιά θα είναι πολύ σημαντική σε αγωνιστικό επίπεδο. Μπορεί, με την παρουσία του Ίνγκλις, αλλά και την έλευση του Μενσά - Μπονσού, ο Σερβοέλληνας φόργουορντ να μην επωμίζεται πια το βάρος του ηγέτη, μπορεί στις θέσεις των φόργουορντ και των «ημίψηλων» η ΑΕΚ να μην παρουσιάζει τα κενά που είχε ή έχει αλλού, ωστόσο πρόκειται για παίκτη υπερ-απαραίτητο στη λειτουργία της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως αγωνίζεται κατά μ.ο. σχεδόν 30 λεπτά ανά αγώνα, έχοντας 15 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε 11 ματς πρωταθλήματος.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι αυστηρά αριθμήτικό. Κατά γενική ομολογία, ο Σάκοτα διαθέτει πείρα και κλάση, που μόνο στα ρόστερ των δύο «αιωνίων» υπάρχει και αποτελεί κομμάτι της ψυχής αυτής της ομάδας. Τρίτος σκόρερ της Α1, αγωνιστικά, του χρειάστηκε απλώς ένα ημίχρονο (το β' με τον Απόλωνα Πάτρας) για να ξεπεράσει το βάρος της συνύπαρξής του με τον πατέρα του, ενώ η πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2017 τον απελευθέρωσε και τον έκανε ευτυχισμένο. Πάντως, αν και θεωρείται σίγουρο πως θα κάνει τα πάντα για να προλάβει τον αγώνα, οι πιθανότητες να προλάβει τον ΠΑΟΚ δεν είναι με το μέρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα