Βαλβέρδε: Ήμουν έτοιμος να ανανεώσω με Βαλένθια

14:56 21/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στην επίσημη παρουσίαση του από την διοίκηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποκάλυψε πως είχε βρεθεί πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Βαλένθια αλλά μετά την παραίτηση του προέδρου όλα άλλαξαν. Παράλληλα σημείωσε πως στόχος του στην επιστροφή του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι να φτιάξει μια καλύτερη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε,

στην παρουσίαση του: Με έχουν υποδεχτεί με ιδιαίτερο τρόπο. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στον σύλλογο, όμως αυτή είναι η πιο δύσκολη και παραμένω αισιόδοξος. Ήταν δύσκολη η υπόθεση, επειδή έβλεπα τους οπαδούς της Βαλένθια που ήθελαν να μείνω. Όταν κοιτάζω πίσω, θέλω να αλλάξω πολλές αποφάσεις και να αλλάξω πολλά πράγματα.
Είμαι όλα αυτά που για κάποιους παίκτες παραμένουν άγνωστα. Πρόκειται για μια νεανική ομάδα και ελπίζουμε να την ανεβάσουμε όλοι μαζί επίπεδο. Ακόμα δεν έχουμε θέσει κάποιον στόχο, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ομάδα. Το γεγονός όμως ότι έχουμε αρκετούς νέους παίκτες μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάποια πράγματα.
Έχουμε συνηθίσει να ζούμε με πίεση. Το επίπεδο της αυτοπεποίθησης εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της δικής μας προσπάθειας. Γνωρίζω τους παίκτες από την δεύτερη ομάδα του συλλόγου, επειδή τους έχω δει να παίζουν.
Ήμουν έτοιμος να ανανεώσω με την Βαλένθια, στην συνέχεια ήρθε η παραίτηση του προέδρου και μια σειρά από άλλα περιστατικά. Δεν χρειάζεται να... σαρώσω το ρόστερ μετά τον Μπιέλσα. Χρειάζεται να διατηρήσουμε και να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα".
Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια, δήλωσε: "Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής με εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Αυτά τα δύο κύρια χαρακτηριστικά, η εμπειρία και το γεγονός ότι ξέρει την Μπιλμπάο, μαζί με κάποια άλλα πράγματα μέτρησαν στην απόφασή μας. Ο Ερνέστο είναι πολύ φιλόδοξος και πολύ αγαπητός εδώ. Δεν θα το κρύψω, πριν από τον Βαλβέρδε είχαμε ψάξει για άλλες λύσεις. Αυτό συνέβη μετά τις 7 Ιουνίου, αφού θέλαμε να βρούμε τον καλύτερο για την ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα