Τζιμπούρ: Το πρώτο μεγάλο τεστ με Σάλκε

12:03 18/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ολυμπιακός, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται την Σάλκε στο πρώτο μεγάλο τεστ της ομάδας του λιμανιού όπως υποστήριξε ο Ράφικ Τζιμπούρ ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη αυτός και οι συμπαίκτες του να δείξουν την απαραίτητη προσοχή κόντρα στην γερμανική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλγερινός επιθετικός στην εφημερίδα "Stadio by Metro"
- Για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού

στο Champions League: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί για εμάς το πρώτο μεγάλο τεστ. Σε επίσημο επίπεδο, εννοώ. Η Σάλκε είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Θα είναι, λοιπόν, ο πρώτος μεγάλος σύλλογος που θα αντιμετωπίσουμε στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Δεν είναι θέμα το αν θα είμαι έτοιμος μόνο εγώ. Όλοι θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρώτη σπουδαία συνάντηση του Champions League».
- Για τη σημαντικότητα της πρώτης αγωνιστικής: «Σε σχέση πάντα και με το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πάντοτε οι πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League είναι οι πιο σημαντικές για την εξέλιξη που θα έχει η πορεία μιας ομάδας στη διοργάνωση. Όπως είδαμε και την περσινή σεζόν, χάσαμε πόντους την 1η αγωνιστική απέναντι στη Μαρσέιγ, τους οποίους στο τέλος φάνηκε πως χρειαζόμασταν. Αν θέλουμε να βρεθούμε σε μια καλή θέση για να διεκδικήσουμε από νωρίς την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση, θα πρέπει από το πρώτο ματς κιόλας να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε».
- Για τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού: «Νομίζω ότι δύο στοιχεία από μόνα τους αρκούν για να κάνουν έναν τέτοιο αγώνα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο, στην ένταση, στην ανυπομονησία που ξεχειλίζει. Αλλά παράλληλα αναφέρομαι και στη μουσική του Champions League. Όταν παρατάσσεσαι στο γήπεδο και ακούς τη μουσική της διοργάνωσης, όλα μοιάζουν ξεχωριστά. Σε παρασύρει όλο αυτό που γίνεται γύρω σου, το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά».
- Για το επίπεδο του Champions League: «Νομίζω ότι γενικά το επίπεδο έχει ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Champions League συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ομάδες οι οποίες διαρκώς ενισχύονται και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Οπότε, ναι, θα έλεγα ότι και σε σχέση με πέρυσι το επίπεδο φέτος αναμένεται ανεβασμένο. Οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς, σε όλους τους τομείς. Το ποδόσφαιρο προχωράει και μαζί του, φυσικά, ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο και το Champions League».
- Για τον όμιλο του Ολυμπιακού: «Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Θα αντιμετωπίσουμε καλές, δυνατές ομάδες. Και οι τρεις αντίπαλοί μας είναι ανταγωνιστικοί. Και τα γήπεδα στα οποία θα αγωνιστούμε είναι πάρα πολύ ωραία. Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί καμιά φορά τυχαίνει να παίζεις σε όχι και τόσο καλές συνθήκες. Αυτή τη φορά δεν θα είναι έτσι και αυτό σίγουρα είναι πολύ θετικό για εμάς. Θα πρέπει να κοιτάξουμε όλα τα θετικά που θα
Keywords
Τυχαία Θέματα