Τσίπρας: Μέρκελ ετοιμάσου για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

19:15 10/4/2014 - Πηγή: AEK365

«Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα δεν έχει έναν τυπικά θεσμικό χαρακτήρα. Έρχεται να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της κ. Σαμαρά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε η επίσκεψη αυτή θα της φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένει, επειδή-όπως είπε-νοικοκύρης στη χώρας μας είναι ο ελληνικός λαός.

Για να στηρίξει τη θέση του αυτή ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και προειδοποίησε την Άνγκελα Μέρκελ να προετοιμάζεται γιατί θα έχει «μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται πραγματικά».

Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει μόνο χρέος εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και το ανεκπλήρωτο χρέος εκ μέρους της Γερμανίας, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το θέσει και για ιστορικούς λόγους» τόνισε με έμφαση.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι στόχος του προγράμματος λιτότητας ήταν η επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Υπενθύμισε ότι βγήκαμε από τις αγορές με χρέος 120% του ΑΕΠ και τώρα επιστρέφουμε με 175% του ΑΕΠ και περίπου ίδιο επιτόκιο. «Η θεραπεία ήταν χειρότερη από την ασθένεια» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά από τη γερμανική τηλεόραση ΖDF ανέφερε ότι στόχος δεν ήταν να βγούμε από την κρίση, αλλά η εφαρμογή των μέτρων, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ανεργία έχει φτάσει στο 30% και στους νέους στο 60%.

«Αυτό δεν είναι success story» είπε και συμπλήρωσε πως η δημοσιονομική προσαρμογή απέτυχε και το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα