Τσέλσι από τα παλιά…

00:27 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΤΣΕΛΣΙ- ΝΑΠΟΛΙ: 4-1 παρ. (1-3)

Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Έφταιγε το κλίμα; Έφταιγε ο Βίλας Μπόας; Ίσως... Το θέμα είναι ότι η Τσέλσι εμφανίστηκε αποφασισμένη, ορθολογικά στημένη και με τις παλιοσειρές της (Ντρογκμπά, Λάμπαρντ και Τέρι) σε μεγάλο βράδυ, κέρδισε με 4-1 στην παράταση τη Νάπολι και τσέκαρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τσέλσι όπως αναμενόταν κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά και

απείλησε στο 6' με τον Στάριντζ.

Μετά από αράουτ του Ιβάνοβιτς, ο Ντρογκμπά έστρωσε με το στήθος στον Στάριντζ, που έκανε το σουτ, αλλά ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ.

Η Νάπολι ανέβασε στροφές στη συνέχεα και στο 10' ο Χάμσικ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή με τον Τσεχ να διώχνει με τα πόδια.

Τρία λεπτά αργότερα η σέντρα σουτ του Καβάνι σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της Τσέλσι, ενώ στο 14', ο Τσεχ πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Λαβετσι, που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών της Τσέλσι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του ματς στο 29'.

Ο Ραμίρες έβγαλε πανέμορφη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντρογκμπά πρόλαβε τον Αρόνικα κι έκανε με κεφαλιά το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπανιάρο έκοψε την τελευταία στιγμή πριν ο Ντρογμπά σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Στάριντζ και γενικότερα η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό.

Οι «μπλε» πίεσαν και είχαν ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 33', με την κεφαλιά του Στάριντζ να φεύγει λίγο άουτ, ενώ από τη μεριά της η Νάπολι είχε μόλις ένα καλό σουτ του Λαβέτσι στο 40', με την μπάλα να φεύγει κόρνερ αφού κόντραρε σε σώματα.

Η Τσέλσι ξεκίνησε με γρήγορο γκολ, καθώς ο Τέρι με κεφαλιά στο 48ο λεπτό μετά από κόρνερ του Λάμπαρντ, έκανε το 2-0.

Η χαρά των Λονδρέζων κράτησε μόλις 7 λεπτά καθώς στο 55' ο Ινλέρ στόπαρε όμορφα με το στήθος έξω από την περιοχή και με πανέμορφο σουτ άφησε άγαλμα τον Τσεχ.

Η Τσέλσι μη έχοντας άλλη επιλογή βγήκε μπροστά και απείλησε στο 59' με την κεφαλιά του Στάριντζ, ενώ στο 64ο λεπτό ο Ντε Σάνκτις είπε όχι στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Ιβάνοβιτς.

Ο Ιταλός γκολκίπερ πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση δύο λεπτά αργότερα, καθώς ο Ντρογκμπά γύρισε μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

ηΝάπολι είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία στο 70', καθώς Ζουνίγκα και Καβάνι έπιασαν αέρα μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Λαβέτσι κάνει τελικά το σουτ αλλά ο Τσεχ διώχνει απίστευτα.

Και αφού η Νάπολι δεν τελείωσε εκεί την πρόκριση, στο 74ο λεπτό ο Ντοσένα έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι έδειξε το πέναλτι και ο Λάμπαρντ από τα 11 μέτρα ισοφάρισε το 3-1 του πρώτου αγώνα.

Στη συνέχεια τα ματς δεν είχε πολλές φάσεις αλλά είχε τρομερό πάθος και ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παλεύουν σώμα με σώμα.

Στο 87' ο Ινλέρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Λαβέτσι δεν μ

Keywords
Τυχαία Θέματα