Τσάβι: Είναι ώρα να ακούσουν την Καταλονία, είναι ώρα αλλαγής στην Ισπανία

15:02 17/12/2014 - Πηγή: AEK365

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Τσάβι. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα μιλώντας την εβδομαδιαία έκδοση της El Pais αναφέρθηκε στην ανεξαρτησία της Καταλονίας, το κόμμα Podemos, την διαφοφθορά στην πολιτική αλλά και τη θέση των ποδοσφαιριστών μέσα σε όλο αυτό. Αναφέρθηκε επίσης και στο "ζήτω η Ισπανία" που είχε φωνάζει μετά την κατάκτηση του Euro2008.

"Υπάρχει το στερεότυπο του ποδοσφαιριστή που είναι αναλφάβητος και χαζός όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν παίκτες με κριτική σκέψη και άποψη. Επίσης

σίγουρα υπάρχει κόσμος που του αρέσει να καυχιέται αλλά δεν είναι όλοι έτσι. Και στην πολιτική υπάρχουν άνθρωποι που είναι επιδεικτικοί αλλά και άλλοι που είναι ταπεινοί. Σε εμένα δεν μου αρέσει να κρύβω τίποτα και να είμαι ο εαυτό μου. Στον καθένα όπως αρέσει". τόνισε ο Τσάβι.

Σε ερώτηση για τη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας ανέφερε: "Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ζήτω η Ισπανία και ζήτω η Καταλονία και αυτή τη φορά να μην συμβεί κάτι. Δεν το πιστεύεται αυτό; Προσωπικά ψήφισα στις 9 Νοεμβρίου γιατί το θεωρώ ένα σημαντικό βήμα για την Καταλονία. Ζητήσαμε μία νόμιμη και επίσημη διαβούλευση και νομίζω ότι θα έπρεπε να μας δώσουν αυτή την ευκαιρία. Είναι σαν να παίρναμε ένα φίλο να του εμπιστευτούμε ένα πρόβλημα, και μας έκλεινε το τηλέφωνο στα μούτρα. Αυτό συμβαίνει με την Ισπανία και την Καταλονία. Είμαστε φίλοι, διαμορφώνουμε μαζί μια χώρα αλλά φαίνεται ότι αρνούνται τα πάντα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί με διάλογο. Έπρεπε λοιπόν να ψηφίσουμε για να ακούσουν τη φωνή μας, να μας καταλάβουν. Μόνο για αυτό".

Στη συνέχεια ο μέσος της Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε τη στιγμή που φώναξε "ζήτω η Ισπανία", το 2008, και αιτιολόγησε την κίνησή του: "Έτσι ένιωσα, ίσως αφότου είχα πιει, κάποιες μπύρες αλλά ήθελα να πω επίσης ζήτω το ισπανικό ποδόσφαιρο και η εθνική μας, που μας είχε δώσει τόσα."

Για το κόμμα Podemos που αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις στη χώρα το φέρνουν ως πρώτη δύναμη τόνισε: "Εγώ πιστεύω ότι η Ισπανία χρειάζεται μια αλλαγή. Δεν ξέρω ποια αλλά τη χρειάζεται. Έχουν περάσει 30 χρόνια από το ένα κόμμα στο άλλο και πρακτικά έχουμε καταλάβει πλέον ότι μας εξαπάτησαν".

Τέλος για τη διαφθορά στην πολιτική τόνισε: "Βλέπουμε τη διαφθορά που υπάρχει και απλά περιμένουμε. Δίνεις την ψήφο σου και αυτό που παίρνεις στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη απογοήτευση".

Keywords
Τυχαία Θέματα